Abikurssit

Espoon aikuislukion abikursseilla ja AbiPro-kursseilla voit kerrata osaamistasi, valmistautua ylioppilaskirjoituksiin ja samalla vahvistat mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissa.

Espoon aikuislukio järjestää elokuussa syksyn kirjoittajille sekä 2.-4. jaksolla päivässä ja illassa kevään kirjoittajille tarkoitettuja abikursseja. Niillä kerrataan ja syvennetään kirjoitusaineen tietämystä sekä harjoitellaan Abitti-kokeen tekemistä. Lisäksi kielistä, lyhyestä ja pitkästä matematiikasta sekä reaaliaineista tarjotaan myös syventäviä kursseja lähiopetuksessa ja verkossa. 

Abikurssit kesällä 2019

Katso kesäopetus.

Lähiopetuksen abikurssit lukuvuonna 2019-2020

Lähiopetuksen 2.-3. jaksolla voit kerrata ja syventää abikursseilla äidinkieltä (ÄI08, ÄI09) ja 3. jaksolla ruotsia (RUB08), englantia (ENA09), lyhyttä matematiikkaa (MAB09), terveystietoa (TE04) yhteiskuntaoppia (YH05) ja psykologiaa (PS06). Moodlen nonstop-verkkokurssilla voit kerrata ruotsia (RUB08), biologiaa (BI06) ja historiaa (HI07).

Lisäksi 4. jaksolla (10.2.-6.3.2020) ennen kevään kirjoituksia tarjotaan lähiopetuksessa äidinkielen, englannin, pitkän matematiikan, fysiikan ja kemian AbiPro-kursseja. Espoon aikuislukion AbiPro-kurssit on tarkoitettu sinulle, joka tähtäät korkealle. AbiPro-kurssi on intensiivinen, ylioppilaskirjoituksiin valmentava kurssi, joka syventää valtakunnallisilla kursseilla opittuja taitoja. Osallistujien oletetaan osaavan hyvin lukion oppimäärän sisällöt. AbiPro-kurssin aikana opiskelija voi tehdä 1-2 harjoitus-ylioppilaskoetta.

Tutustu: PDF iconTapiolan lukio-opetuksen kurssitarjotin ja PDF iconAbiPro-esite.

Ilmoittautuminen

Jos olet jo kirjoilla Espoon aikuislukiossa, niin ilmoittaudu kursseille viimeistään ennen jakson alkua. Jos olet uusi opiskelija, ilmoittaudu ensin aineopiskelijaksi

Kurssitarjottimet ovat Wilmassa nimellä 2. jakso Tapiola, 3. jakso Tapiola sekä 4. jakson AbiPro-kurssit.

Maksut

Opiskelu Espoon aikuislukiossa on varsinaisille opiskelijoille pääsääntöisesti maksutonta. Samoin kurssien opetus on maksutonta myös Espoon kaupungin nuorisoasteen lukiokoulutuksen ja Omnian ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, muut aineopiskelijat maksavat aineopiskelumaksun. Katso aikuislukion hinnasto ja maksuehdot.

Katso kursseista lisätietoa PDF iconEspoon aikuislukion opetussuunnitelma

Lisätietoja antaa
Sonja Kurki
Opinto-ohjaaja
0401267465
Sonja.Kurki@omnia.fi
Mirkka Pulkkinen
Opinto-ohjaaja
0401267225
Mirkka.Pulkkinen@omnia.fi