Harkinnanvarainen valinta ja kielitaidon arviointi

Harkinnanvarainen valinta

Oppilaitos voi ottaa opiskelijoita koulutuksiin harkinnan perusteella. Tällöin valinta tehdään valintapistemääristä riippumatta. Yhteen hakukohteeseen voidaan ottaa tällä tavoin enintään 30 prosenttia opiskelijoista. Ulkomaisella todistuksella hakeneet voivat tulla valituksi vain harkintaan perustuvan valinnan kautta.

Voit hakea harkinnanvaraisen valinnan kautta seuraavista syistä:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen (jos olet keskeyttänyt peruskoulun)
  • Koulutodistusten vertailuvaikeudet (jos haet ulkomaisella todistuksella)
  • Tutkinnon suorittamiseen riittämätön tutkintokielen kielitaito.

Toimita Opintopolun hakemuksesi (tuloste) sekä tarvittavat liitteet (esim. mahdolliset lääkärin, psykologin, erityisopettajan ym. lausunnot) ja kopio viimeisimmästä koulu- tai jaksotodistuksestasi. Lisäksi täytä ja toimita meille PDF iconHarkintaan perustuvan valinnan lomake, jolla perustelet, miksi haet harkintaan perustuvalla valinnalla. Jos olet hakenut Omniaan useampaan eri tutkintoon, riittää että toimitat meille yhdet liitteet.

InfoOmnia
PL 77710 (Kirkkokatu 16 B)
02070 Espoon kaupunki

Lue lisää harkinnanvaraisesta valinnasta.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai joiden kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielitaidon arviointiin (taso B1.1 tai A2.2. tutkinnosta riippuen). Saat kutsun kielitaidon arviointiin sähköpostitse (tarkistathan varmuuden vuoksi myös roskapostikansiosi).

Mikäli sinulla on todistus riittävästä suomen kielen osaamisesta, voit saada vapautuksen kielitaidon arvioinnista. Katso kielikokeesta vapauttavat todistukset.

Lisätietoja antaa
InfoOmnia
09 2319 8360
info@omnia.fi

Lisätietoa:
InfoOmnian sivut