Harkinnanvarainen valinta ja kielitaidon arviointi

Harkinnanvarainen valinta

Oppilaitos voi ottaa opiskelijoita koulutuksiin harkinnan perusteella. Tällöin valinta tehdään valintapistemääristä riippumatta. Yhteen hakukohteeseen voidaan ottaa tällä tavoin enintään 30 prosenttia opiskelijoista. Ulkomaisella todistuksella hakeneet voivat tulla valituksi vain harkintaan perustuvan valinnan kautta.

Voit hakea harkinnanvaraisen valinnan kautta seuraavista syistä:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen (jos olet keskeyttänyt peruskoulun)
  • Koulutodistusten vertailuvaikeudet (jos haet ulkomaisella todistuksella)
  • Tutkinnon suorittamiseen riittämätön tutkintokielen kielitaito.

Toimita Opintopolun hakemuksesi sekä tarvittavat liitteet (esim. mahdolliset lääkärin, psykologin, erityisopettajan ym. lausunnot) ja kopio viimeisimmästä koulu- tai jaksotodistuksestasi, sekä tulosta, täytä ja lähetä meille lisäksi liite PDF iconHarkintaan perustuva valinta, jolla perustelet, miksi haet harkintaan perustuvalla valinnalla viimeistään 13.3.2018 klo 15.00 mennessä. Toimita liitteet ja perustelu osoitteella InfoOmnia, PL 77710, 02070 Espoon kaupunki (käyntiosoite Kirkkokatu 16 B, Espoo). Jos olet hakenut Omniaan useampaan eri tutkintoon, riittää että toimitat meille yhdet liitteet.

Jos haet harkinnanvaraisesti, saat sähköpostitse kutsun oppimisvalmiuksia mittaavaan testiin, joka järjestetään 3. ja 4.5.2018.

Lue lisää harkinnanvaraisesta valinnasta.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai joiden kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan 17. ja 18.4.2018 järjestettävään kielitaidon arviointiin (taso B1.1 tai A2.2. tutkinnosta riippuen). Saat kutsun kielitaidon arviointiin sähköpostitse (tarkistathan varmuuden vuoksi myös roskapostikansiosi).

Mikäli sinulla on todistus riittävästä suomen kielen osaamisesta, voit saada vapautuksen kielitaidon arvioinnista. Katso kielikokeesta vapauttavat todistukset.

Lähetä hakuajan päättymiseen (13.3.2018) mennessä kopio todistuksestasi sähköpostilla haku@omnia.fitai toimita se osoitteella InfoOmnia, PL 77710, 02070 Espoon kaupunki (käyntiosoite Kirkkokatu 16 B, Espoo).

Lisätietoja antaa
InfoOmnia
09 2319 8360
info@omnia.fi

Lisätietoa:
InfoOmnian sivut