Yhteishaku 2020

Yhteishaku 2019 on päättänyt.

Seuraava yhteishaun hakuaika on keväällä 2020.

InfoOmnian Kirkkokadun ja Upseerinkadun asiakaspalvelupisteistä voi tulla kysymään koulutusneuvontaa ja ohjausta.

Vielä voit hakea opiskelemaan

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Katso Omnian muita opiskeluvaihtoehtoja.

Omniassa voit yhdistää opiskelun ja huippu-urheilun joustavasti. Omnialla on laajat yhteistyöverkostot sekä joustavat toimintamallit, joiden avulla tuemme sinua urheiluvalmennuksessa opiskelujesi ohella.

Omnia on Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon kuuluva oppilaitos ja kuuluu Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaan.

Lue lisää Urheilu ja opiskelu -sivulta.

Omniassa odotetaan pääsy- ja soveltuvuuskokeiden valtakunnallisia toimintamalleja

Omniassa pääsy- ja soveltuvuuskokeita ei järjestetä kevään 2019 yhteishaussa aiemmin hakijoille annetun tiedon mukaisesti. Sosiaali- ja terveysalan ja turvallisuusalan perustutkinnoissa soveltuvuuden testaamista kokeillaan yhteishaun ja jatkuvan haun kautta valittavien opiskelijoiden opintojen aloitusvaiheessa. Soveltumattomien opiskelijoiden hylkäämisen ja uudelleenohjauksen mahdollistaa SORA-säädökset.

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi 8.2.2019 tiedotteen ammatillisen koulutuksen opiskelijaksi ottamisen perusteisiin annetusta asetusmuutoksesta (161/2019). Muutoksen myötä SORA-tutkinnoissa olisi mahdollista järjestää hakijoita karsivat pääsy- ja soveltuvuuskokeet yhteishaussa. Yhtenäistä mallia pääsy- ja soveltuvuuskokeiden järjestämiseen ei vielä ole, mutta valmistelu ministeriön tiedotteen mukaan käynnistetään. 

Omnia on ollut vuodesta 2009 asti mukana valtakunnallisten pääsy- ja soveltuvuuskokeiden kehittämistyössä. Vuoden 2015 jälkeen pääsy- ja soveltuvuuskokeita ei ole järjestetty. Soveltumattomuuden yhdenvertainen ja luotettava arviointi on mahdollista vain valtakunnallisilla toimintamalleilla. Niillä varmistetaan myös hakijoiden ja opiskelijavalintapäätöksiä tekevien viranhaltijoiden oikeusturva. Omniassa pääsy- ja soveltuvuuskokeet otetaan käyttöön, kun valtakunnalliset linjaukset on määritelty.

 ”On hienoa, että tärkeä työ valtakunnallisten pääsy- ja soveltuvuuskokeiden kehittämiseksi ministeriön päätöksestä nyt käynnistetään uudelleen. Omniassa tähän kehittämistyöhön ollaan valmiita osallistumaan. Tärkeintä on, etteivät toimijoiden erilaiset ihmis- ja oppimiskäsitykset vaikuta päätökseen hakijan soveltumattomuudesta.”, toteaa Omnian rehtori Maija Aaltola. Hän toimii myös Opetushallituksen nimeämän Perusopetuksen jälkeisten hakujen toteuttamisen sekä Opintopolku.fi -palvelun kehittämisen ohjausryhmän puheenjohtajana.

Lisätietoja

Maija Aaltola
rehtori, Omnia
p. 050 384 9354

Peruskoulusta, lukiosta tai ulkomailla suoritetusta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa, hakevat yhteishaussa.
Alta näet Omnian laajan koulutustarjonnan.

Yhteishaun koulutustarjonta:

Autoalan perustutkinto

Elintarvikealan perustutkinto

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Laboratorioalan perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto

Matkailualan perustutkinto

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Puhtaus-ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Puutarha-alan perustutkinto

Puuteollisuuden perustutkinto

Rakennusalan perustutkinto

    Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

    Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

    Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

    Taideteollisuusalan perustutkinto

    Talotekniikan perustutkinto

    Teknisen suunnittelun perustutkinto

    Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

    Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

    Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

    Turvallisuusalan perustutkinto

    Veneenrakennuksen perustutkinto

    Kysy lisää

    Lisätietoja tutkinnoista saat opinto-ohjaajilta.