Omnia Basketball Academy

Yhdistä huippukoripallo ja ammattiin opiskelu.

Omnia Basketball Academy -ohjelman avulla voit opiskella ammatillisen perustutkinnon huipulle tähtäävän koripalloharjoittelun ohella. Lisäksi voit suorittaa lukion ja ylioppilastutkinnon Omnian ammattilukiossa.

Omnia Basketball Academy -ohjelmaan osallistuessasi tulet osaksi Omnian koripallojoukkuetta, joka pelaa nuorten pääsarjaa  U19  SM-tasolla. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Walter ry:n ja Suomen Koripalloliiton kanssa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee hanketta.

Kenelle koulutus on tarkoitettu ja mitä se sisältää?

Omnia Basketball Academy on tarkoitettu tavoitteellisesti koripalloa pelaaville nuorille, jotka haluavat suorittaa ammatillisen tutkinnon Omniassa. Ohjelmassa mukana olevat kuuluvat Omnian Urheilijan kaksoisuran koulutukseen. Opetus suunnitellaan niin, että se mahdollistaa tavoitteellisen koripallon harjoittelun opiskelujen ohella.

Omnian joukkue harjoittelee huippukoripalloon valmistavan HBA-ohjelman (Helsinki Basketball Academy) linjausten mukaisesti.

Mitä valmiuksia tarvitset?

Tavoitteellinen koripalloharjoittelu ja pelaaminen opintojen ohella vaativat opiskelijalta vahvaa sitoutumista opintoihin ja urheiluun. Joukkueharjoittelu on tiimityötä, jossa tarvitaan motivaatiota ja omistautumista yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen.

Haku koulutukseen

Koulutukseen voivat hakea kaikki kiinnostuneet, jotka on hyväksytty opiskelijoiksi Omnian ammatillisen koulutukseen yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.

Urheiluoppilaitos-opiskelijavalinnan hakuprosessi ja kriteerit vuonna 2020

Lisätietoja

Mauritzio Pratesi, Walter ry:n toiminnanjohtaja
Maurizio.pratesi@walter.fi, p. 045 122 2501

Justice Graham, päävalmentaja
p. 044 050 5343

Petra Sillanpää, Urheiluoppilaitos/Omnia
p. 046 851 5210

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian logo          Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean logo