Moottoriurheilulinja

Yhdistä moottoriurheilu ja ammattiin opiskelu.

Omnian Moottoriurheilulinja on täysin uudenlainen ja ainut moottoriurheilumekaanikoksi valmentava koulutus Suomessa. Kiinteässä yhteistyössä suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsport ry:n kanssa toteutettava koulutus antaa myös valmiuksia huippukuljettajille edetä urallaan.

Kenelle koulutus on tarkoitettu ja mitä se sisältää?

Moottoriurheilulinja on tarkoitettu mekaanikoiksi haluaville, lajissa tavoitteellisesti valmentautuville kuljettajille tai lajista kiinnostuneille harrastajille.

Moottoriurheilulinjalla valmistut autoalan perustutkintoon ajoneuvoasentajaksi. Ajoneuvoasentajan koulutuksessa mm. rakennetaan sähkökartingautoja, jotka ovat osa moottoriurheilun tulevaisuutta, uutta teknologiaa ja kestävää kehitystä.

Moottoriurheilijat kuuluvat Omnian Urheilijan kaksoisuran koulutukseen. Opetus suunnitellaan niin, että se mahdollistaa täysipainoisen moottoriurheilun harjoittelun opiskelujen ohella. Urheiluvalmennuksesta ja osallistumisesta oman lajin kilpailuihin voit saada opintosuorituspisteitä.

Mitä valmiuksia tarvitset?

Voit hakea Moottoriurheilulinjalle, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta moottoriurheilusta. Tärkeintä on oma motivaatio ja aito kiinnostus alaan.

Moottoriurheilun harrastaminen opintojen ohella vaatii vahvaa sitoutumista ja omistautumista sekä opintoihin että urheiluun. Moottoriurheilu on paitsi urheilijan omaa keskittymistä vaativaa, myös hektistä tiimityötä, jossa kilpailutoiminta on merkittävässä osassa.

Haku koulutukseen

Koulutukseen haetaan normaalisti yhteishaun tai jatkuvan haun kautta hakeutumalla autoalan perustutkintoon.

Katso myös PDF iconUrheiluoppilaitosten opiskelijavalinnan hakuprosessi

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian logo    Autourheilun kansallisen lajiliitto AKK:n logo    Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean logo

Lisätietoja antaa
Jari Tallgren
Lehtori
040-1264880
jari.tallgren@omnia.fi
Petra Sillanpää
Kouluttaja
046-8515210
petra.sillanpaa@omnia.fi
Anita Nordström
Opinto-ohjaaja
043-8240361
anita.nordstrom@omnia.fi