Urheilupolku

Käy urheilupolkua korkeimmalle korokkeelle.

Urheilijana voit hankkia taskuusi ammatin samalla kun jatkat omassa lajissasi kohti tavoitteitasi. Omnia on Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian eli Urhean jäsen, joten huippu-urheilun ja ammattiin opiskelun yhdistäminen onnistuu meillä joustavasti.

Huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen vaatii ahkeruutta ja itsenäistä otetta opiskeluun.

Urheilupolut Omniassa

  • Huippu-urheilupolku tavoitteellisesti valmentautuvalle, kansalliselle ja kansainväliselle huipulle tähtäävälle urheilijalle
  • Urheilupolku liikuntaa aktiivisesti harrastavalle opiskelijalle

”Merkonomeja sanotaan olevan paljon ja työpaikkoja vähän. Mutta jos on osannut kuusi vuotta taistella voitosta ja omasta paikasta, niin miksei se onnistuisi työpaikastakin.”

Lue, mitä nyrkkeilijä Krenar Aliu ja joukkuevoimistelija Mira Syrjälä kertovat urheilu-urastaan ja opiskelusta Omniassa.

Miten huippu-urheilupolulle?

Opiskelijat hyväksytään huippu-urheilupolulle Urhean oppilaitosten yhteisen kriteeristön perusteella. Hakija pisteytetään lajiliitossa: pisteitä annetaan maajoukkue-, SM- ja tietyistä sarjatasoista. Opiskelupaikan hyväksymisen yhteydessä hakija lähettää urheiluoppilaitoksen hakulomakkeen Petra Sillanpäälle, PL 60701, 02070 Espoon Kaupunki elokuun alkuun mennessä. Saat lisätietoja ja hakulomakkeen Urheasta osoitteesta www.urhea.fi.

Urheiluopinnot osana tutkintoa

Urheiluvalmentautumisesta ja osallistumisesta oman lajin kilpailuihin voi saada opintosuorituksia kaikkiin Omniassa tarjottaviin ammatillisiin perustutkintoihin. Urheiluvalmennusta voi sisällyttää yhteisten tutkinnon osien lisäksi myös vapaasti valittaviin tutkinnon osiin yhteensä 25 osaamispistettä.

Urheiluopintoja tarkennetaan henkilökohtaisessa opetussuunnitelmassa yhteistyössä urheiluseuran ja valmentajien kanssa.

Aktiiviliikkujalle oma polku

Jos harrastat aktiivisesti liikuntaa, mutta huippu-urheilupolun kriteerit eivät täyty, voit silti hyödyntää harrastuksesi kautta saavutettua osaamista tutkinnossasi. Urheiluharrastus voi näkyä yhteisissä ja vapaasti valittavissa tutkinnon osissa enimmillään 25 osaamispisteen verran.

SAKUSportissa pääset harrastamaan ja kilpailemaan

Liikuntaa opiskelun aikana voi harrastaa SAKU ry:n tapahtumissa. SAKU ry järjestää useita yksilö- ja joukkuelajikilpailuja.

Yksilölajeista mestaruuskisoja järjestetään golfissa, yleisurheilussa, sulkapallossa, hiihdossa ja vaihtuvissa kamppailulajeissa. Palloilusarjojen lajeina ovat jalkapallo, salibandy, futsal, kaukalopallo, koripallo ja SAKU-sähly. Lisäksi sakulaiset joukkueet voivat osallistua Koululiikuntaliiton pesäpallosarjaan ja tyttöjen jalkapallosarjaan.

Saat lisätietoa liikunnanopettajilta ja Sakun sivuilta.

Lisätietoja antaa
Petra Sillanpää
Lehtori
046-8515210
petra.sillanpaa@omnia.fi