Urheilijan kaksoisura

Käy urheilijan kaksoisuraa korkeimmalle korokkeelle.

Urheilijana voit hankkia taskuusi ammatin samalla kun jatkat omassa lajissasi kohti tavoitteitasi. Omnialla on laajat yhteistyöverkostot sekä joustavat toimintamallit, joiden avulla tuemme sinua urheiluvalmennuksessa opiskelujesi ohella. Urheiluvalmennuksesta ja osallistumisesta oman lajin kilpailuihin voit saada opintosuorituksia kaikkiin Omniassa tarjottaviin ammatillisiin perustutkintoihin. Urheiluvalmennusta voi sisällyttää yhteisten tutkinnon osien lisäksi myös vapaasti valittaviin tutkinnon osiin yhteensä 25 osaamispistettä.

Omniassa kaikkien lajien urheilijoilla on mahdollisuus osallistua urheilijan kaksoisuralle. Meillä on monipuolinen koulutustarjonta sekä erinomaiset puitteet ja tilat minkä tahansa lajin harjoittamiseen. Toimipisteemme ovat helposti saavutettavissa eri kulkuneuvoilla.

”Merkonomeja sanotaan olevan paljon ja työpaikkoja vähän. Mutta jos on osannut kuusi vuotta taistella voitosta ja omasta paikasta, niin miksei se onnistuisi työpaikastakin.”

Lue, mitä nyrkkeilijä Krenar Aliu ja joukkuevoimistelija Mira Syrjälä kertovat urheilu-urastaan ja opiskelusta Omniassa.

Valitse tavoitteidesi mukainen kaksoisura

Koulutuksesi painopisteen voit valita omat tavoitteesi ja urheilutaustasi huomioiden:

  • Huippu-urheilijan kaksoisura (Urhean jäsenille) tavoitteellisesti valmentautuvalle, kansalliselle ja kansainväliselle huipulle tähtäävälle urheilijalle. Huippu-urheilijan kaksoisuralla voit sisällyttää opintoihisi yhteensä 37 osaamispistettä urheiluvalmentautumista. Huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen vaatii opiskelijalta vahvaa sitoutumista, ahkeruutta ja itsenäistä otetta opiskeluun.
  • Aktiivisen urheilijan kaksoisura. Jos harrastat aktiivisesti liikuntaa urheiluseurassa, mutta huippu-urheilijan kriteerit eivät täyty, voit silti hyödyntää harrastuksesi kautta saavutettua osaamista tutkinnossasi. Urheiluharrastus voi näkyä yhteisissä ja vapaasti valittavissa tutkinnon osissa enimmillään 25 osaamispisteen verran.

Laajat yhteistyöverkostot

Kattavien yhteistyöverkostojemme ja monipuolisen osaamisemme avulla tuemme matkaasi kohti tavoitteitasi. Omnia toimii aktiivisena kouluttajana Espoon ja lähialueiden urheilijoille, ja tekee tiivistä yhteistyötä eri urheiluseurojen ja muiden alueen urheilijoita kouluttavien oppilaitosten kanssa. Osallistumme myös vuosittain järjestettäville urheiluoppilaitosten valtakunnallisille kehittämispäiville.

Omnia on ollut Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian eli Urhean jäsen vuodesta 2012 saakka. Urhea on asiantuntijaverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäistä harjoittelua, auttaa nuoria huippu-urheilijoiksi tähtääviä yhdistämään urheilun ja opiskelun parhaalla mahdollisella tavalla, sekä tarjoaa valmennuksen asiantuntijapalveluita urheilijalle ja tämän valmentajalle. Urhealla on Suomen Olympiakomitean virallinen huippu-urheiluakatemian status.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean logo

Yksilölliset ja joustavat opintopolut

Meille on tärkeää taata urheilijoiden jaksaminen niin päivittäisessä harjoittelussa kuin kilpailu- ja harjoitusmatkojen aikana. Siksi haluamme löytää ja suunnitella juuri sinulle sopivat yksilölliset ja joustavat toimintamallit, jotka mahdollistavat opiskelun urheilun ohella.

Jokaiselle opiskelijalle nimetään ohjaava opettaja, sekä tehdään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma urheilun ja lajin vaatimukset huomioiden. Lukujärjestykset laaditaan niin, että seurojen aamuvalmennuksiin osallistuminen on mahdollista, sekä huomioidaan osallistumiset lajin ja seuran kilpailumatkoille ja leireille.

Urheiluopintoja tarkennetaan jokaisen henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa yhteistyössä urheiluseuran ja valmentajien kanssa.

SAKUSportissa pääset harrastamaan ja kilpailemaan

Liikuntaa opiskelun aikana voi harrastaa SAKU ry:n tapahtumissa. SAKU ry järjestää useita yksilö- ja joukkuelajikilpailuja.

Yksilölajeista mestaruuskisoja järjestetään golfissa, yleisurheilussa, sulkapallossa, hiihdossa ja vaihtuvissa kamppailulajeissa. Palloilusarjojen lajeina ovat jalkapallo, salibandy, futsal, kaukalopallo, koripallo ja SAKU-sähly. Lisäksi sakulaiset joukkueet voivat osallistua Koululiikuntaliiton pesäpallosarjaan ja tyttöjen jalkapallosarjaan. Saat lisätietoa liikunnanopettajilta ja Sakun sivuilta.

Moottoriurheilupolku yhteistyössä AKK:n kanssa

Omnian moottoriurheilupolku on ainutlaatuinen koulutus Suomessa. Yhteistyössä autourheilun kansallisen lajiliitto AKK:n kanssa toteutettava koulutus tarjoaa kehitysväylän kohti autourheiluammattilaisuutta ja antaa vankat valmiudet pyrkiä kohti lajin huippua.

AKK osallistuu opetuksen perussuunnitteluun sekä tukee opetushenkilöstöämme opiskelijoiden valmennuksessa. Lisäksi AKK tukee opiskelijoitamme työharjoittelupaikkojen löytämisessä. Opiskelijana pääset osallistumaan lajiliiton urheilutoimintaan näköalapaikalta.

Moottoriurheilupolulla opiskeleminen vaatii vahvaa sitoutumista ja omistautumista sekä opintoihin että urheiluun. Autourheilu on paitsi urheilijan omaa keskittymistä vaativaa, myös hektistä tiimityötä, jossa kilpailutoiminta on merkittävässä osassa. Siksi opiskelu vaatii panostusta myös esimerkiksi arki-iltoina, viikonloppuisin ja lomien aikaan.

Moottoriurheilupolun koulutuksesta valmistut autoalan perustutkintoon, olet sitten kuljettaja tai mekaanikko. Sinulla on mahdollisuus sisällyttää tutkintoon opintoja myös muista Omnian koulutusohjelmista.

Autourheilun kansallisen lajiliitto AKK:n logo

Lisätietoja antaa
Petra Sillanpää
Kouluttaja
046-8515210
petra.sillanpaa@omnia.fi