Lukiopolku

Kaksoistutkinto Omniassa – opiskele ammattiin ja ylioppilaaksi yhtä aikaa.

Jos olet itsenäinen, sitoutunut ja valmis panostamaan opintoihisi, astu lukiopolulle! Lukiopolku parantaa jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä valmentaa neljän aineen ylioppilaskirjoituksiin. Voit suorittaa kolmessa vuodessa sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Yhdistelmää kutsutaan myös kaksoistutkinnoksi tai yhdistelmätutkinnoksi. Lue miten Sonja opiskeli kolmessa vuodessa leipuri-kondiittoriksi ja ylioppilaaksi.

Lukio-opinnot suunnitellaan osaksi ammatillista perustutkintoa. Lukio-opetusta järjestää Espoon aikuislukio Omnian tiloissa. Reaaliaineita on mahdollista opiskella iltakursseilla aikuislukiossa tai verkkokursseina. Ylioppilaskirjoitukset järjestetään Espoon aikuislukiossa Tapiolassa ja ammatillisen perusopetuksen osalta Omnian Kirkkokadun toimipisteessä.

Lukiokurssit lukiopolulla

Lukiokurssien perussuunnitelmaan sisältyy 26 kurssia (40 osp):

  • Äidinkieli 5 + 1 kurssia
  • Englanti 6 + 1 kurssia
  • Ruotsi 5 + 1 kurssia
  • Lyhyt matematiikka 6 + 1 kurssia

Pakollisten kurssien lisäksi suoritetaan yksi abikurssi.

Aineiden korvaavuudet

Lukiopolkuopinnot korvaavat ammatillisen perustutkinnon yhteisten aineiden opintoja 23 osaamispisteen (osp) verran lukuunottamatta fysiikkaa, kemiaa, tieto- ja viestintätekniikkaa, liikuntaa ja terveystietoa, yhteiskuntataitoja, työelämätaitoja sekä yrittäjyys- ja yritystoimintaa. Lisäksi lukio-opinnot korvaavat joko ammatillisen perustutkinnon valinnaiset tutkinnon osat 15 osp tai vapaasti valittavat tutkinnon osat 10 osp.

Lukiopolun ylioppilastutkinto

Saat ylioppilastutkintotodistuksen, kun suoritat hyväksytysti neljä pakollista koetta ja ammatillisen perustutkinnon. Äidinkielen koe on pakollinen kaikille. Kolme muuta pakollista koetta opiskelija valitsee seuraavista kokeista: toinen kotimainen kieli (ruotsi), vieras kieli, matematiikka ja reaaliaineet. Kaksoistutkintoon ilmoittaudutaan yhteishaussa tai omalle opolle opintojen alkaessa.

Hakeminen lukiopolulle

Lukiopolulle hakeudutaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä tai opintojen alettua ottamalla yhteyttä opinto-ohjaajaan.

Tämän jälkeen voit ilmoittautua lukiopolulle Wilmassa.

PDF iconOhje lukiopolulle ilmoittautumiseen

Kysy lisää lukiopolusta oman toimipisteesi opinto-ohjaajalta!

Lue lisää

Lisätietoja antaa
Hanna Haataja
Palvelupäällikkö
043-8200267
hanna.haataja@omnia.fi