Saattohoito

Saattohoidon osaamispassikoulutus antaa hoitotyön ammattilaiselle valmiuksia kohdata kuoleva potilas ja hänen perheensä. Potilaan ja läheisten tukemiseen tarvitaan erityistä osaamista. Myös omien ja työyhteisön työtapojen kehittäminen on saattohoidon ammattilaiselle tärkeää.

Koulutus koostuu kolmesta lähiopetuspäivästä, joiden aikana perehdytään saattohoidon perusteisiin, potilaan hoitotyöhön erilaisissa toimintaympäristöissä sekä kuolevan ihmisen, että hänen omaistensa kohtaamiseen. Aihekokonaisuudet saavat uutta syvyyttä, kun yhdessä pureudutaan saattohoidon eettisiin periaatteisiin, kivun lievityksen mahdollisuuksiin, kuoleman käsitteisiin erilaisissa kulttuureissa, sekä omassa työssä jaksamiseen.

Ilmoittaudu ja tutustu koulutuksen tarkempaan sisältöön Avoimen Omnian verkkokaupassa. Mikäli et löydä etsimääsi verkkokaupasta, voit olla yhteydessä verkkokaupan asiakaspalveluumme kauppa@omnia.fi.

Tarjoamme myöskin räätälöityjä ryhmätoteutuksia yritysasiakkaille. Jos olet kiinnostunut ryhmätoteutuksista, voit olla yhteydessä yritysasiakkuustiimiin yrityspalvelut@omnia.fi.

Koulutus on täydennyskoulutusta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille: koulutus syventää alan ammatissa jo toimivan osaamista.

Tavoitteena on:

  • lisätä osaamista kuolevan ihmisen hoitotyöhön ja hänen omaistensa kohtaamiseen ja tukemiseen.
  • että osallistuja pohtii omaa ammattitaitoaan kuolevan ihmisen hoitajana ja työyhteisön jäsenenä.
  • että osallistuja pohtii kuolevan ihmisen hoitoa omassa työyksikössään.