Potilassiirtojen ergonomiakortti

Raskaat potilasnostot, hankalat työasennot ja ahtaat työtilat ovat useimmille hoitotyötä tekeville liiankin tuttuja. Oman kehon hallinnalla, erilaisilla apuvälineillä ja potilaan omien voimavarojen aktivoinnilla pystytään tehokkaasti vähentämään työn kuormitusta ja lisäämään potilasturvallisuutta.

Koulutus tarjoaa tietoa ja taitoa, mutta ennen kaikkea näiden soveltamista erilaisissa potilastilanteissa. Kahden kuukauden mittaisella etäopiskelujaksolla perehdytään potilassiirtojen ergonomiaan, biomekaniikan hyödyntämiseen potilastyössä, sekä työturvallisuutta koskeviin lakeihin ja asetuksiin.

Lähipäivien aikana (5 iltaa) tehdään käytännön harjoituksia omalla keholla ja parin avustamana. Tutuksi tulevat niin erilaisten apuvälineiden käyttö siirtotilanteissa, kuin kehon luonnollisten liikemallien hyödyntäminen.

Koulutus päättyy käytännön kokeeseen ja ergonomiakortin suorittamiseen. Tätä ennen jokainen harjoittelee opittuja taitoja omalla työpaikallaan noin kuukauden ajan.

Koulutus on suunnattu kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, opiskelijoille ja opettajille.

Ilmoittaudu ja tutustu koulutuksen tarkempaan sisältöön Avoimen Omnian verkkokaupassa. Mikäli et löydä etsimääsi verkkokaupasta, voit olla yhteydessä verkkokaupan asiakaspalveluumme kauppa@omnia.fi.

Tarjoamme myöskin räätälöityjä ryhmätoteutuksia yritysasiakkaille. Jos olet kiinnostunut ryhmätoteutuksista, voit olla yhteydessä yritysasiakkuustiimiin yrityspalvelut@omnia.fi.