Kotona tapahtuva hoitotyö -koulutus

Koulutuksessa pääset kehittämään kotihoidon tiedollista ammattitaitoa ajankohtaisista aiheista kotona tapahtuvaan hoitotyöhön. Koulutuksessa käsitellään myös tulevaisuuden näkymiä teknologian näkökulmasta.

Koulutus muodostuu neljästä lähipäivästä. Lähipäivien aikana käsitellään vanhenemista sekä toimintakyvyn muutoksia, palvelujärjestelmiä, ravitsemuksen merkitystä, lääkehoidon haasteita, kotona tapahtuvaa saattohoitoa, kaltoinkohtelun tunnistamista sekä teknologian mahdollisuuksia kotona tapahtuvassa hoitotyössä. 

Ilmoittaudu ja tutustu koulutuksen tarkempaan sisältöön Avoimen Omnian verkkokaupassa. Mikäli et löydä etsimääsi verkkokaupasta, voit olla yhteydessä verkkokaupan asiakaspalveluumme kauppa@omnia.fi.

Tarjoamme myöskin räätälöityjä ryhmätoteutuksia yritysasiakkaille. Jos olet kiinnostunut ryhmätoteutuksista, voit olla yhteydessä yritysasiakkuustiimiin yrityspalvelut@omnia.fi.

 

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstölle, jotka työskentelevät tai ovat kiinnostuneita työskentelemään kotihoidossa.

Aiheet:

Polku kotihoidon asiakkaaksi

  • Palvelujärjestelmät ja omaishoitajuus

Vanheneminen ja toiminnankyvyn muutokset

  • Tunnista voimavarat, tue toimintakykyä ja osallisuutta

Laadukas kotona tapahtuva hoitotyö

  • Ruokailu ja ravitsemus kotihoidossa
  • Turvallinen lääkehoito kotihoidossa
  • Kivunhoito kotihoidossa
  • Saattohoito kotihoidossa
  • Kaltoinkohtelun tunnistaminen

Teknologia kotihoidon tukena nyt ja tulevaisuudessa

Koulutuksessa on 4 lähiopiskelupäivää. Opiskelumuotoina kurssilla käytetään opetuskeskustelua, tilanneharjoituksia, ryhmätyöskentelyä ja itsenäisiä oppimistehtäviä liittyen omaan työhön. Kurssin päätyttyä osallistujalla on muodostunut näkemys kotihoidon asiakkaan hoitotyöhön.