Hoiva-avustaja

Oletko kiinnostunut työskentelemään avustavissa tehtävissä vanhus- ja vammaispalveluissa? Hoiva-avustajakoulutus antaa hoitotyöntekijälle perusvalmiuksia suunnitella ja toteuttaa päivittäisiä avustamis- ja huolenpitotehtäviä. Hoiva-avustajat työskentelevät palvelutaloissa, hoivakodeissa, asumispalveluyksiköissä, kotihoidossa sekä vanhus- ja vammaispalveluissa. Koulutuksessa opitaan tekemään hoiva-alan työtä sosiaali- ja terveysalan työn säädösten, määräysten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja ammattieettisten ohjeiden mukaan.

Sinulla tulee olla kiinnostus ja soveltuvuus työskennellä avustavissa tehtävissä vanhus- ja vammaispalveluissa. 

Hoiva-avustajat työskentelevät palveluissa, jotka tukevat asiakasta tämän hyvinvoinnissa. Näitä palveluita ovat ateria-, vaatehuolto-, kylvetys-, siivous-, kuljetus-, saattaja- sekä sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut.

Oppisopimuskoulutuksessa voit opiskella ammatin työn yhteydessä. Se on työpaikallasi tapahtuvaa työssä oppimista, jota täydennät tietopuolisilla opinnoilla valitsemassasi oppilaitoksessa.

Kenelle?

Hoiva-avustajakoulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan avustavista tehtävistä kiinnostuneille tai niissä jo toimiville henkilöille, joilta puuttuu koulutus. Koulutuksen tavoitteena on antaa sosiaali- ja terveysalan perusvalmiuksia henkilöiden avustamisessa heidän arkitoimissaan asiakkaiden omissa kodeissa tai kodinomaisissa hoitoympäristöissä.

Haku koulutukseen
28.3.2019 - 31.5.2019

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella.

Koulutukseen osallistuvilta vaaditaan B1.1. tasoista suomen kielen taitoa. Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen.

Opiskelijavalinnoissa huomioidaan myös valtakunnalliset SORA-säädökset (ratkaisuja opiskeluun soveltumattomuuteen). Katso terveydentilavaatimukset ja -suositukset.

Koulutus edellyttää sellaisia alalle soveltuvia henkilökohtaisia ominaisuuksia, terveydentilaa ja kielitaitoa (B1.1), jotka mahdollistavat toimimisen toisen henkilön apuna ja tukena arjessa, joskus myös vuorotyössä.

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan pyynnöstä myös kirjeitse.

Koulutusaika
6.5.2019 - 31.12.2019

Koulutusaika on noin 8-10 kk henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Koulutukseen sisältyy noin 25 lähiopetuspäivää, klo 9-16, henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Toimipiste

Omnia, Kirkkokatu tai Lehtimäki, Espoon keskus

Toteutus

Koulutus suoritetaan oppisopimuksella. Opiskelija hankkii itse oppisopimustyöpaikan.

Koulutus koostuu kahdesta eri ammatillisen tutkinnon tutkinnonosasta. Opit ja näytät osaamisen tekemällä käytännön työtehtäviä. Opintojesi alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta, itseopiskelua sekä työssä oppimista.

Oppisopimuskoulutuksen lähiopetus on yritykselle ja opiskelijalle maksutonta. Yrityksen on mahdollista saada koulutuskorvausta työpaikalla tapahtuvaan opetukseen ja opiskelija voi hakea opintososiaalista etuutta palkattomiin lähiopetuspäiviin.

Koulutuksen sisältö

Koulutus muodostuu seuraavasta kokonaisuudesta:

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta tutkinnon osa, Kasvun ja osallisuuden edistäminen. Katso sisältö e-perusteista.

sekä Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinnosta tutkinnon osa, Avustamis- ja asiointipalveluiden tuottaminen. Katso sisältö e-perusteista.

Hinta

Oppisopimuskoulutus on maksuton

Lisätietoja antaa

Kouluttaja Katri Hemmilä, p. 046 851 3787, katri.hemmila@omnia.fi

Peruutusehdot

Peruutukset viimeistään kaksi viikkoa ennen aloitusta: yrityspalvelut@omnia.fi

Muutokset mahdollisia.