Anniskelupassi

Riittävä työkokemus hotelli- ja ravintola-alalta, sekä suoritettu alkoholilainsäädännön testi antaa sinulle pätevyyden työskennellä anniskelupaikan vastaavana hoitajana tai vastaavan hoitajan sijaisena. Jos toimit yrittäjänä tai aiot ryhtyä ravintola-alan yrittäjäksi, anniskelupassi on tärkeä lisä osaamiseesi.

Voit suorittaa testin suomen- tai englanninkielisenä. Testikysymykset perustuvat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran materiaaliin PDF iconAlkoholijuomien anniskelu.

Testin keskeistä sisältöä ovat:

  • Anniskelutoiminta
  • Alkoholijuomien mainonta ravintolassa
  • Viranomaisvalvonta ja sanktiot
  • Anniskeluluvan hankkiminen
  • Säädökset

Voit osallistua Omniassa myös koulutukseen, joka valmentaa suorittamaan anniskelupassitestin. Toteutamme koulutusta myös yritysryhmille.

Ilmoittaudu ja tutustu koulutuksen tarkempaan sisältöön Avoimen Omnian verkkokaupassa. Mikäli et löydä etsimääsi verkkokaupasta, voit olla yhteydessä verkkokaupan asiakaspalveluumme kauppa@omnia.fi.

Tarjoamme myöskin räätälöityjä ryhmätoteutuksia yritysasiakkaille. Jos olet kiinnostunut ryhmätoteutuksista, voit olla yhteydessä yritysasiakkuustiimiin yrityspalvelut@omnia.fi.

Anniskelupassi on tarkoitettu ravintola-alalla työskenteleville henkilöille, jotka tarvitsevat työssään alkoholilain tuntemusta ja toimivat vastaavana hoitajana ravintola-alan yrityksessä.

Koulutuksessa käsitellään alkoholilakia ja sen tietojen soveltamista käytännön työssä ravintola-alalla. Koulutuksen yhteydessä on mahdollisuus osallistua anniskelupassitestaukseen. Voit myös osallistua ainoastaan anniskelupassitestaukseen. Koulutus toteutetaan osana ammatillista perusopetusta.