Hiusalan perustutkinto

Parturi-kampaaja

Parturi-kampaaja luo työkseen hyvää oloa; intohimona ovat tyyli, muoti ja kauneus. Kädentaitojen lisäksi parturi-kampaaja on asiakaspalvelun ammattilainen.

Omniassa tartut saksiin heti opintojen alussa! Hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt aloitetaan saman tien, ja jo muutaman viikon harjoittelun jälkeen tuoliin istuu oikea asiakas. Leikkaamisen ohella opiskellaan kampauksia ja ehostusta, sekä värjäys- ja permanenttikäsittelyjä.

Tarjoamme Omniassa hiusalan ammattilaisille monipuolista yrittäjyyskoulutusta, koska parturi-kampaajat työskentelevät lähes poikkeuksetta yrittäjinä.

”Parturi-kampaaja ottaa jokaisen asiakkaan vastaan kuin hän olisi päivän ensimmäinen ja ainoa asiakas!”

– Kouluttaja Pia Lampola, Omnia

Parturi-kampaajan työssä korostuvat hyvät kädentaidot, luovuus ja kolmiulotteinen hahmottamiskyky. Asiakas istahtaa mielellään palveltavaksi, kun työssä on asiakaspalveluhenkinen ja sosiaalinen hiusalan ammattilainen.

Parturi-kampaajat perustavat useimmiten oman yrityksen, tai työskentelevät vuokratuolilla parturi-kampaamossa. Pääkaupunkiseudulla on yrityksiä, jotka tarjoavat tekeville käsille myös palkkatyötä. Työpaikka voi löytyä kauneushoitolasta, hotellista, kylpylästä tai palvelutalosta.

Parturi-kampaajat toimivat myös myynti- ja konsultointitehtävissä, kouluttajina, sekä maahantuontiyrityksissä.

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Hiusalan perustutkintoon tähtäävät parturi-kampaajan opinnot eivät edellytä aikaisempaa kokemusta. Tärkeintä on kiinnostus alaa kohtaan. Parturi-kampaajalta kysytään palveluhenkisyyttä, huolellisuutta ja oma-aloitteisuutta.

Haku koulutukseen
13.11.2017 - 7.1.2018

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.

Hakijan odotetaan tutustuvan valintainfon materiaaleihin.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Koulutusaika
19.3.2018 - 13.3.2020

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Opetusta on pääsääntöisesti 3 kertaa viikossa (ti-to) klo 12.00-16.00. Aloitusjaksolla (maaliskuu-toukokuu) lähiopetusta on myös maanantaisin.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielivaatimukset

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1)

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta ja verkko-opinnoista sekä työssä oppimisesta. Työssä oppimassa ollaan työpaikan normaalina työaikana.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtaistamista koskeva asiakirja.  Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko. Opetuskieli on suomi.

Koulutuksen sisältö

Hiusalan perustutkinnon suorittamiseksi edellytetään kuutta (6) tutkinnon osaa: 

  • Hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt
  • Kampaukset ja ehostus
  • Värjäyskäsittelyt
  • Permanenttikäsittelyt
  • Hiusalan yrittäjyys ja yritystoiminta

Valinnainen tutkinnon osa, josta on valittava vähintään yksi tutkinnon osat

  • Hiusten hoito- ja muotoilukokonaisuudet
  • tai valinnaiset tutkinnon osat toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Voit myös suorittaa tutkinnon osan tai osia tarpeesi mukaan. Saat yleiskuvan hiusalan perustutkinnon sisällöstä ja osaamisalueista, kun käyt tutustumassa tutkinnon osiin www.oph.fi ja teet www.osaan.fi testin.

Hinta

Koulutuksen aikana opiskelijan omiin hankintoihin kuuluu työvaatteet, työvälineet sekä oppikirjat, joiden kustannukset ovat noin 500 euroa.

Lisätietoja antaa

Hiusalan tutkintovastaava  Pia Lampola
p.050 430 6610, pia.lampola@omnia.fi

Opinto-ohjaaja Heidi Laurinen-Nokua
p. 050 5769497 heidi.laurinen-nokua@omnia.fi