Hyvillä työkaluilla selviät helposti pienistä korjaustöistä
Autoalan perustutkinto

Moottorikäyttöisten pienkoneiden korjaaja

Pienkonekorjaaja on erilaisten moottorilla käyvien pienkoneiden maailmaan hurahtaneille osuva ammatti! Korjaajan töitä ovat auton, moottoripyörän, erilaisten pienkoneiden ja veneiden moottorit, sekä näiden varusteet.

Ammattilaisen osaamisalueita ovat muun muassa auton tai moottoripyörän huoltaminen, pienkoneiden korjaaminen, varaosavaraston hallinta, sekä venemoottoreiden ja niiden varusteiden asennus ja korjaus.

Opiskelu on hyvin käytännönläheistä: pienkonekorjaaja opiskelee ammattinsa kulmakivet Omniassa ja työpaikoilla töitä tekemällä.

Kaikilta autoalalla työskenteleviltä kysytään loogista ajattelukykyä, pitkäjänteisyyttä ja halua oppia jatkuvasti uutta. Kaikissa autoalan ammateissa ympäristömyönteinen asenne on keskeinen osa ammattitaitoa.

Pienkonekorjaaja kädentaitajan ammatti. Monissa korjaamoissa korjaajat hoitavat sekä työn vastaanottamisen, että valmiin työn luovuttamisen asiakkaalle, joten asiakaspalvelun taito on tärkeä.

Pienkonekorjaajien työpaikat löytyvät pienkonekorjaamoista, varaosaliikkeistä, autokorjaamoista ja venealan yrityksistä.

Omnia on oiva ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista!

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet auton tai moottoripyörän huoltamisesta auto- tai moottoripyöräkorjaamoissa, pienkoneiden tai venemoottoreiden ja varusteiden asennus- ja korjaustehtävistä pienkonekorjaamoissa tai varaosaliikkeissä.

Haku koulutukseen
20.2.2017 - 31.12.2017

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Tutkinnon suorittajaksi hakeutuvalla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti.

Opiskelijat hakevat itse työssäoppimispaikan. Tutkintotilaisuudet järjestetään koulutuksen aikana pääsääntöisesti opiskelijoiden työssäoppimispaikoilla. Joissakin erityistapauksissa voidaan tutkintotilaisuus järjestää oppilaitoksen tiloissa.

Opiskelijavalinta

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kutsutaan suomen kielen kokeeseen (taso B1.2).

 

Muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi. Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Koulutusaika
8.8.2017 - 31.5.2019

Valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena (ma-pe).

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toimipiste

Omnia Koulutus moottoripaja, Purotie 6, Kirkkonummi

Omnian Omnia Koulutus, Martinsillantie 10, Suomenoja, Espoo

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta, asiakaspalvelusta, etätehtävistä, verkko-opinnoista, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä sekä työssä oppimisesta. Työssä oppimassa ollaan työpaikan normaalina työaikana.

Voit tutustua ko. Omnian koulutukseen katsomalla YouTube -videon.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko.

Tutkinnon osat voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat
• Auton tai moottoripyörän huoltaminen
• Pienkoneiden korjaaminen

Valinnaiset tutkinnon osat esim.
• Varaosavaraston hoitaminen
• Venemoottoreiden ja varusteiden asennus ja korjaus

Saat yleiskuvan autoalan perustutkinnon sisällöstä ja osaamisalueista, kun käyt tutustumassa tutkinnon osiin www. oph.fi ja teet www.osaan.fi testin.

Hinta

Koulutuksen aikana opiskelijan omiin hankintoihin kuuluu mm. oppikirjat (kustannus noin 150 euroa). Muuten opetus on maksutonta.

Lisätietoja antaa

Ryhmänvastaava Kai Ström, p. 0468515037, kai.strom(at)omnia.fi

Autoalan tutkintovastaava Pauli Holttinen, p. 050 389 4109, pauli.holttinen(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Anita Nordström, p. 0438240361, anita.nordstrom(at)omnia.fi

oppisopimuskoulutus: Asiantuntija Inga Koskitalo, p. 050 563 9245, inga.koskitalo(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava lomakkeella, joka löytyy Omnian nettisivuilta: Oikealla ylhäällä: Opiskelijalle, heti alussa: Opiskelijan sivut, oikealla: Ohjeet ja lomakkeet.

 

Muutokset mahdollisia.