Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Mittatilausompelija

Hameet, housut, mekot ja jakkupuvut arkeen ja näyttävät asut juhlaan! Mittatilausompelija on monipuolinen ammattilainen muodin ja tyylien kiehtovassa maailmassa.

Omnia tarjoaa tuoreet opit vaatteen suunnittelusta, kaavoittamisesta ja ompelusta, sekä materiaaleista ja erilaisista tekniikoista. Myös muodin historia, värit ja tyylit, etiketin mukainen pukeutuminen, sekä kulttuurit tulevat tutuiksi.

Opinnoissa tulevat tutuiksi työskentelyn vaiheet aina vaatteen suunnittelusta, materiaalien valinnasta ja kaavoituksesta valmiiseen, viimeisteltyyn vaatteeseen asti. Omniassa opiskellaan myös myyntityötä ja asiakaspalvelua.

Omniassa opiskelijat osallistuvat laajoihin projekteihin, joissa on mukana nimekkäitä suunnittelijoita ja tunnettuja alan yrityksiä. Omnialla on alan yhteistyökumppaneita myös maailmalla.

Lue opiskelijoiden kokemuksia vaatetusalan opinnoista.

Mittatilausompelijalta kysytään hyviä kädentaitoja, motivaatiota ja aikaansaavaa työotetta, sekä innostunutta asennetta muotiin ja tyyliin. Tekstiili- ja muotialan ammattilainen on myös sujuva asiakaspalvelija.

Mittatilausompelija työskentelee ompelimossa, puvustossa, pukuvuokraamossa, erikoisliikkeessä, tai myymälässä, jossa tehdään muokkaustöitä tai kokonaan uusia pukuja.

Monet tekstiili-ja muotialan ammattilaiset perustavat oman yrityksen. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista!

Tutkinto antaa hyvän pohjan esimerkiksi suunnittelijaksi tähtäävälle. Monet myös jatkavat opintoja perustutkinnon jälkeenkin.

Osassa tutkintoja hakuaika on jatkuva, ja vapaita opiskelupaikkoja täytetään pitkin vuotta. Tämä hakuväylä on avoin kaikille hakijoille taustakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea suorittamaan ammatillista perustutkintoa ainoastaan jatkuvassa haussa. Peruskoulun ja lukion päättäneet kaikenikäiset hakijat, jotka eivät ole suorittaneet aiempaa ammatillista tai korkeakoulututkintoa, voivat hakea yhteishaussa.

Haku koulutukseen
9.4.2018 - 19.8.2018
Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.
Hakijan odotetaan tutustuvan valintainfon materiaaleihin, jotka löytyvät hakemuksesta.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakijoiden, joiden hakemukset saapuvat 19.8.2018 mennessä, opinnot alkavat 22.10.2018. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 28.9.2018.

Osassa tutkinnoista on mahdollisuus aloittaa opiskelu jo elokuussa. Ilmoita halukkuutesi aloittaa opinnot elokuussa hakulomakkeessa. Hakeutumispalvelumme on yhteydessä sinuun, jos hakemassasi perustutkinnossa aikaisempi aloitus on mahdollista. Hakemuksia käsitellään viikoittain.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.

Koulutusaika
22.10.2018 - 22.10.2020

Lopullinen opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista.

Toteutus

Opiskelu muodostuu päätoimisesta lähiopiskelusta oppilaitoksessa, sekä 2 kuukauden työssäoppimisesta. Iltatoteutuksessa opetus tapahtuu ma-ke 16.30-21.00.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat, jotka kaikki suorittavat 85 osp

  • Tekstiili- ja muotialan tuotteen valmistaminen 30 sop
  • Osaamisesta ja tuotteesta viestiminen 10 osp
  • Vaatteen valmistamine mittatilaustyönä 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat  

  • Kaavoittaminen 15 osp
  • Nahkatuotteiden valmistaminen 15 osp
  • Erikoismateriaalien ja tekniikoiden käyttäminen 15 osp
  • Tekstiili- ja muotialan projektissa toimiminen 15 osp
  • Yrityksessä toimiminen 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • Ammattilaiseksi kansainvälisesti 10 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta Opintopolun ePerusteista.

Hinta

Opiskelu on maksutonta.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Ulla Aulavuo
p. 050 351 6075
ulla.aulavuo@omnia.fi