Elintarvikealan perustutkinto

Leipuri-kondiittori

”Sokeri on sokerina pohjalla! Kaikki opiskelijat tutustuvat meillä suklaaseen, marsipaaniin ja sokeriin, kuka enemmän, kuka vähemmän.”

– Tutkintovastaava Jouko Madetoja, Omnia

Leipää, kakkuja, koristeita, suklaata – meillä luovat ideat taipuvat suussa sulaviksi tuotteiksi! Leipuri-kondiittorin koulutusohjelma on yksi suosituimmista koulutuksistamme. Omnia on tarkkojen ja luovien käsityöntaitajien paikka, jossa alan trendejä haistellaan ja maistellaan huippuopettajien johdolla.

Leipuri-kondiittorin koulutus sijoittuu elintarvikealan perustutkintoon, joten koulutuksen aluksi opitaan elintarviketuotannon, sekä teollisuuden elintarvikeprosessien perusasiat. Tutuksi tulee teollinen leipomotuotanto ruokaleipä-, kahvileipä-, leipomoeines-, sekä konditoriaprosesseineen. Myös erikoisruokavaliot kuuluvat opintoihin. Erikoistuotteet kuten koristeet, konvehdit ja karamellit astuvat kuvaan valinnaisissa opinnoissa.

Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, teoriaa opiskellaan usein käytännön töiden lomassa. Espoon keskuksen kampuksella Lakelankadulla on iso leipomo, jossa opiskelijat pääsevät työn makuun.

Lue leipuri-kondiittoriopiskelijan kokemuksista opiskelusta Omniassa.

Kaksi kättä ja korkea työmoraali, mausteena runsaasti joustavuutta, luovuutta ja sopivasti tarkkuutta. Leipurit ovat ennen kaikkea kädentaitajia. Leipurilta kysytään myös hyvää kuntoa, sillä työ on ajoittain fyysisesti raskasta. Työ ajoittuu usein aamuvarhaiseen ja työtahti on ripeä.

Monipuolinen leipuri-kondiittorin koulutus Omniassa antaa eväät työhön perinteisessä kivijalkaleipomossa, kotileipomossa, tai suurissa leipomoyrityksissä, joissa tuotanto on pitkälle automatisoitu.

Työtä tarjoavat myös kahvilat ja konditoriat, sekä markettien jauholeipomot ja leipäosastot. Joustavien valintojen ansiosta opintojen aikana voi erikoistua esimerkiksi varasto- ja lähettämötoimintaan, leipien ja muiden leivonnaisten pakkaamiseen tai pitopalveluun.

Leipuri-kondiittori voi hyvin työskennellä myös kahviloissa, jotka tarjoavat lounasta. Ravintolassa leipuri-kondiittori voi valmistaa leivät ja jälkiruuat, sekä suklaatyöt ja koristeet.

Opiskeluaikana solmitaan arvokkaita kontakteja työelämään, ja useat löytävätkin valmistumisen jälkeen työpaikan näiden verkostojen kautta.

Monen suunnitelmissa on oman yrityksen perustaminen, ja Omnia onkin oiva ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista!

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Leipomo- ja konditoria-alasta kiinnostuneet.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.

Hakijan odotetaan tutustuvan valintainfon materiaaleihin.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Koulutusaika

Lähiopetus toteutetaan iltaisin ma - to klo 16.15 – 21.00.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielivaatimukset

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1)

Toteutus

Opetus koostuu lähiopetuksesta, etätehtävistä, itsenäisestä verkko-opiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Työpaikalla oppimassa ollaan leipomoalan normaalina työaikana.

Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnonosasta.

Tutkinnon pakolliset osat:

 • Elintarviketuotannossa toimiminen
 • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissä pito
 • Elintarvikkeiden valmistus

Tutkinnon valinnaiset osat:

 • Elintarvikkeiden myymälätoiminnot
 • Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa
 • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa
 • Pakkaustoiminnot
 • Varastointi- ja lähettämötoiminta
 • Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä
 • Yrittäjyys elintarvikealalla
 • Yritystoiminnan suunnittelu
Hinta

Koulutus on maksuton

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Jouko Madetoja, p. 050 530 6638, jouko.madetoja@omnia.fi

Opinto-ohjaaja Kaija Riutta, p. 050 368 0860, kaija.riutta@omnia.fi