Kosmetologi on ihonhoidon ammattilainen, jolle muun muassa kasvonaamiot ovat tuttu juttu.
Kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kosmetologi

”Omniassa laadukas opetus ja ohjaaminen, työssä oppiminen ja osuuskuntatoiminta tarjoavat luontevan jatkumon aivan opintojen alusta työpaikoille ja yrittäjyyteen asti!”

– Tutkintovastaava Carola Sundström, Omnia

Löytyykö unelma-ammattisi kauneuden ja hyvinvoinnin maailmasta? Kosmetologin työssä tuotat asiakkaille hyvää oloa! Kauneudenhoitoalan ammattilaisena taidat ihonhoidon ohella kylpylä- ja muut hyvän olon hoidot, sekä ehostuksen.

Tarjoamme Omniassa kylpylähoidon osaamista. Tutustut spa-hoitoihin, kuten aromaterapiaan, yrttinyyttihoitoihin ja kuumakivihierontaan. Meiltä löytyy useampi kylpyamme kylpylähoitojen harjoitteluun.

Ihonhoidon perusteet opittuaan opiskelijat siirtyvät nopeasti työelämään syventämään osaamistaan. Koulutyössä hoitoja harjoitellaan aluksi opiskelukaverin kanssa, mutta pian hoidettavaksi asettuu aito asiakas.

Omnialla on oma liike: Hius- ja kauneuskeskus Oppivat Kädet. Oppivat Kädet tarjoaa ensimmäisen työssäoppimispaikan monille opiskelijoille.

Omnia on CIDESCO-koulu: kosmetologit voivat suorittaa kansainvälisesti tunnustetut CIDESCO- ja CIDESCO Spa -diplomit.

Omnialla on kauneudenhoitoalan yhteistyökumppaneita monissa Euroopan maissa. Kosmetologit ovat käyneet työssä oppimassa esimerkiksi Sloveniassa, Espanjassa ja Ranskassa.

Kosmetologin työssä korostuvat hyvät kädentaidot ja ammattitaito, asiakaspalveluhenkisyys, hienotunteisuus ja luontevuus hoitotilanteessa, sekä hyvä fyysinen kunto ja terveys.

Kosmetologin koulutus on avain monipuolisiin kauneudenhoitoalan töihin! Kosmetologina työskentelet hotellissa, kongressikeskuksessa, spa-hoitoja tarjoavassa kylpylässä, kauneushoitolassa, laivalla, tavaratalon kosmetiikkaosastolla, tai apteekissa. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävissä.

Kosmetologit perustavat usein oman yrityksen tai vuokraavat työpisteen, joten yritysosaaminen on keskeinen osa opintoja. Pääkaupunkiseudulla on myös yrityksiä, jotka työllistävät kosmetologeja palkkatyöhön.

Suoritus­vaihtoehdot

Haku koulutukseen
13.11.2017 - 7.1.2018

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.

Hakijan odotetaan tutustuvan valintainfon materiaaleihin.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1)

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Koulutusaika
19.3.2018 - 13.3.2020

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Opetusta on pääsääntöisesti 3 kertaa viikossa (ti-to) klo 12.00-16.00. Aloitusjaksolla (maaliskuu-toukokuu) lähiopetusta on myös maanantaisin.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Tutkinnon voi myös suorittaa ilman koulutusta, jos sinulla on jo olemassa tutkinnossa vaadittava osaaminen. Ilman aikaisempaa osaamista koulutus kestää keskimäärin 2 vuotta. Osaaminen tunnistetaan henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta ja verkko-opinnoista sekä työssä oppimisesta. Työssä oppimassa ollaan työpaikan normaalina työaikana.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtaistamista koskeva asiakirja.  Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko.  Opetuskieli on suomi.

Koulutuksen sisältö

Kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittamiseksi edellytetään kuusi  (6) tutkinnon osaa, jotka ovat:

  • Ihon hoito
  • Ihonhoidon ohjaus
  • Ehostus
  • Kauneudenhoitoalan yrittäjyys ja yritystoiminta
  • Täydentävät ihonhoidot

sekä valinnaisena tutkinnon osana:

  • Kylpylähoidot
  • tai valinnainen tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Voit myös suorittaa tutkinnon osan tai osia tarpeesi mukaan.

Saat yleiskuvan kauneudenhoitoalan perustutkinnon sisällöstä ja osaamisalueista, kun käyt tutustumassa tutkinnon osiin www.oph.fi ja teet www.osaan.fi testin.

Hinta

Koulutuksen aikana opiskelijan omiin hankintoihin kuuluu työvaatteet, työvälineet sekä oppikirjat, joiden kustannukset ovat noin 500 euroa

Lisätietoja antaa

Kauneudenhoitoalan tutkintovastaava Carola Sundström
p. 050 301 4684, carola.sundstrom@omnia.fi
 
Opinto-ohjaaja Veli-Juhani Lahti
p. 040 126 7477, veli-juhani.lahti@omnia.fi