Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki

Tie kokiksi ammattikeittiöihin käy Omnian kautta. Opit nopeasti perustaidot: aluksi ruokaa valmistetaan tarkasti reseptien mukaan, myöhemmin karttuu uskallus ja taito muunnella reseptejä ja luoda uutta.

Kokin ammattitaitoa on raaka-aineiden tuntemus. Miten käyttäytyvät kananmuna tai mauste, kun käytät niitä ruuanvalmistuksessa eri tavoin? Opintojen edetessä ruokapöydissä käydään vilkasta keskustelua kaikesta ruuan ympärillä!

”Siinä missä toisessa työssä deadline on viikon tai kuukauden kuluttua, kokeilla puhutaan minuuteista!”

– Kouluttaja Mika Jaakola, Omnia

Opiskelijoiden kokemuksia kokkikoulutuksesta.

Tarkka makuaisti on oiva ominaisuus, mutta maistamisessa voi myös kehittyä. Kokki on ennen kaikkea kädentaitajan ammatti.

Keittiössä tarvitaan joukkuepelaajahenkeä, koska kokit työskentelevät saumattomasti yhdessä muun keittiö- ja ravintolahenkilökunnan kanssa. Kokilta kysytään myös joustavuutta sekä työaikojen, että työn sisällön suhteen. Jos siedät painetta ja olet motivoinut, oma-aloitteinen ja palveluhenkinen, sinusta tulee erinomainen kokki!

Kokkina työskentelet ammattikeittiöissä suurtalouskeittiöistä ja juhlapalveluista fine dining -ravintoloihin. Moni kokki on löytänyt paikkansa ketjuravintolasta, hotellin tai liikenneaseman keittiöstä, tai henkilöstöravintolasta.

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta ja keittiötyöskentelystä kiinnostuneille.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.

Hakijan odotetaan tutustuvan valintainfon materiaaleihin.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Koulutusaika

Koulutus alkaa 11.1.2018 ja lähiopetuspäiviä on 3 - 4 kertaa viikossa,
pääsääntöisesti klo 9.00-14.00 välisenä aikana tai muuna erikseen sovittuna aikana.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielivaatimukset

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1).

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta, etätehtävistä, verkko-opinnoista ja itsenäisestä työskentelystä sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Työpaikalla tapahtuva oppiminen suoritetaan ravintola-alan työaikoina päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Koulutuksen sisältö

Tutkintoon sisältyy kolme pakollista ja kolme valinnaista tutkinnonosaa.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat: (valitaan kolme)

  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • À la carte-ruoan valmistus
  • Kahvilapalvelut
  • Pikaruokapalvelut
  • Yritystoiminnan suunnittelu
Hinta

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja antaa

Ryhmän vastaava Mika Jaakola
p. 043-824 3002 mika.jaakola@omnia.fi

Tutkintovastaava Bruno Stalder
p. 046 851 5088, bruno.stalder@omnia.fi

Opinto- ohjaaja Satu Mähönen
p. 040 126 7446, satu.mahonen@omnia.fi