Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki

Tie kokiksi ammattikeittiöihin käy Omnian kautta. Opit nopeasti perustaidot: aluksi ruokaa valmistetaan tarkasti reseptien mukaan, myöhemmin karttuu uskallus ja taito muunnella reseptejä ja luoda uutta.

Kokin ammattitaitoa on raaka-aineiden tuntemus. Miten käyttäytyvät kananmuna tai mauste, kun käytät niitä ruuanvalmistuksessa eri tavoin? Opintojen edetessä ruokapöydissä käydään vilkasta keskustelua kaikesta ruuan ympärillä!

”Siinä missä toisessa työssä deadline on viikon tai kuukauden kuluttua, kokeilla puhutaan minuuteista!”

– Kouluttaja Mika Jaakola, Omnia

Opiskelijoiden kokemuksia kokkikoulutuksesta.

Tarkka makuaisti on oiva ominaisuus, mutta maistamisessa voi myös kehittyä. Kokki on ennen kaikkea kädentaitajan ammatti.

Keittiössä tarvitaan joukkuepelaajahenkeä, koska kokit työskentelevät saumattomasti yhdessä muun keittiö- ja ravintolahenkilökunnan kanssa. Kokilta kysytään myös joustavuutta sekä työaikojen, että työn sisällön suhteen. Jos siedät painetta ja olet motivoinut, oma-aloitteinen ja palveluhenkinen, sinusta tulee erinomainen kokki!

Kokkina työskentelet ammattikeittiöissä suurtalouskeittiöistä ja juhlapalveluista fine dining -ravintoloihin. Moni kokki on löytänyt paikkansa ketjuravintolasta, hotellin tai liikenneaseman keittiöstä, tai henkilöstöravintolasta.

Suoritus­vaihtoehdot

Yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet hakijat iästä riippumatta. Jos olet käynyt peruskoulun, voit hakea yhteishaussa peruskoulupohjaisiin koulutuksiin, ja jos olet käynyt lukion, voit hakea yo-pohjaisiin koulutuksiin. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea jatkuvassa haussa.

Kenelle?

Peruskoulusta, lukiosta tai ulkomailla suoritetusta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa, hakevat yhteishaussa.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

 

Yhteishaku on auki 20.2.-13.3.2018.

Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan Opintopolussa.

Katso miksi kannattaa hakea Omniaan.

Opiskelijavalinta

Tutkintoon ei ole pääsykoetta. Katso muut yhteishaun valintaperusteet Opintopolusta.

Koulutusaika

Koulutusaika riippuu opiskelijan pohjakoulutuksesta ja opintojen etenemisestä.
Peruskoulupohjaisten opiskelijoiden opinnot kestävät noin 3 vuotta ja ylioppilaspohjaisten opiskelijoiden opinnot noin 2 vuotta.

Harkinnanvarainen valinta

Sinut voidaan valita opiskelijaksi harkinnanvaraisesti seuraavista syistä:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen (jos olet keskeyttänyt peruskoulun)
  • Koulutodistusten vertailuvaikeudet (jos haet ulkomaisella todistuksella)
  • Tutkinnon suorittamiseen riittämätön tutkintokielen kielitaito.

Katso ohjeet opintopolku.fi.

Kielivaatimukset

Koe on tarkoitettu hakijoille joiden äidinkieli on muu kuin suomi, eikä kielitaitoa ole muulla tavoin voitu todentaa. Lue tarkemmin kielikoekorvaavuuksista.

Kutsumme hakijat kielikokeeseen sähköpostitse.

Toteutus

Opiskelu muodostuu päätoimisesta lähiopiskelusta oppilaitoksessa, sekä 2 kuukauden työssäoppimisesta.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 60 osp

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen 30 osp
  • Lounasruokien valmistus 40 osp
  • Annosruokien valmistus 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 45 osp

  • À la carte -ruoanvalmistus 20 osp
  • Kahvilapalvelut 15 osp
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 15 osp
  • Pikaruokapalvelut 15 osp
  • Suurkeittiön ruokatuotanto 20 osp
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 20 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • Ammattilaiseksi kansainvälisesti 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta Opintopolun ePerusteista

Hinta

Opiskelu on ilmaista.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Kaija Riutta
p. 050 368 0860
kaija.riutta@omnia.fi