Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Kokki

Tie kokiksi ammattikeittiöihin käy Omnian kautta. Opit nopeasti perustaidot: aluksi ruokaa valmistetaan tarkasti reseptien mukaan, myöhemmin karttuu uskallus ja taito muunnella reseptejä ja luoda uutta.

Kokin ammattitaitoa on raaka-aineiden tuntemus. Miten käyttäytyvät kananmuna tai mauste, kun käytät niitä ruuanvalmistuksessa eri tavoin? Opintojen edetessä ruokapöydissä käydään vilkasta keskustelua kaikesta ruuan ympärillä!

”Siinä missä toisessa työssä deadline on viikon tai kuukauden kuluttua, kokeilla puhutaan minuuteista!”

– Opettaja Mika Jaakola, Omnia

Tutkinto suoritetaan ammatillisen kiltatoiminnan mallin mukaisesti. Lue lisää Omnian kiltatoiminnasta.

Opiskelijoiden kokemuksia kokkikoulutuksesta.

Tarkka makuaisti on oiva ominaisuus, mutta maistamisessa voi myös kehittyä. Kokki on ennen kaikkea kädentaitajan ammatti.

Keittiössä tarvitaan joukkuepelaajahenkeä, koska kokit työskentelevät saumattomasti yhdessä muun keittiö- ja ravintolahenkilökunnan kanssa. Kokilta kysytään myös joustavuutta sekä työaikojen, että työn sisällön suhteen. Jos siedät painetta ja olet motivoinut, oma-aloitteinen ja palveluhenkinen, sinusta tulee erinomainen kokki!

Kokkina työskentelet ammattikeittiöissä suurtalouskeittiöistä ja juhlapalveluista fine dining -ravintoloihin. Moni kokki on löytänyt paikkansa ketjuravintolasta, hotellin tai liikenneaseman keittiöstä, tai henkilöstöravintolasta.

Osassa tutkintoja hakuaika on jatkuva, ja vapaita opiskelupaikkoja täytetään pitkin vuotta. Tämä hakuväylä on avoin kaikille hakijoille taustakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea suorittamaan ammatillista perustutkintoa ainoastaan jatkuvassa haussa. Peruskoulun ja lukion päättäneet kaikenikäiset hakijat, jotka eivät ole suorittaneet aiempaa ammatillista tai korkeakoulututkintoa, voivat hakea yhteishaussa.

Haku koulutukseen
9.4.2018 - 19.8.2018
Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.
Hakijan odotetaan tutustuvan valintainfon materiaaleihin, jotka löytyvät hakemuksesta.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakijoiden, joiden hakemukset saapuvat 19.8.2018 mennessä, opinnot alkavat 22.10.2018. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 28.9.2018.

Osassa tutkinnoista on mahdollisuus aloittaa opiskelu jo elokuussa. Ilmoita halukkuutesi aloittaa opinnot elokuussa hakulomakkeessa. Hakeutumispalvelumme on yhteydessä sinuun, jos hakemassasi perustutkinnossa aikaisempi aloitus on mahdollista. Hakemuksia käsitellään viikoittain.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.

Koulutusaika
22.10.2018 - 22.10.2020

Lopullinen opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista.

Toteutus

Opiskelu muodostuu päätoimisesta lähiopiskelusta oppilaitoksessa, sekä 2 kuukauden työssäoppimisesta.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
  • Lounasruokien valmistus 40 osp
  • Annosruokien valmistus 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

  • À la carte -ruoanvalmistus 30 osp
  • Kahvilapalvelut 10 osp
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp
  • Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
  • Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta Opintopolun ePerusteista

Hinta

Opiskelu on maksutonta.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Satu Mähönen
p.040 126 7446
satu.mahonen@omnia.fi

Opinto-ohjaaja Kaija Riutta
p. 050 368 0860
kaija.riutta@omnia.fi