ICT-asentajalla ei mene helposti johdot solmuun.
Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

ICT-asentaja

Suhtaudutko intomielellä tietokoneisiin ja asennuksiin? ICT terminä viittaa tieto- ja viestintäteknologiaan ja on lyhenne sanoista information and communications technology. Nimensä mukaisesti ICT-asentajan valtakuntaa ovat tietokoneet ja tietoliikenne-asennukset niin kodeissa kuin yrityksissäkin.

Elektroniikkaa, sähkötekniikkaa, asennuksia ja kytkentöjä, tieto- ja viestintätekniikkaa, tietoliikennelaitteita, kaapelointeja, palvelinjärjestelmiä… Omniassa tarjottavat opinnot on räätälöity työelämän tarpeiden mukaan: osaamiselle on työelämässä kysyntää.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelijat ovat käyneet työssäoppimassa muun muassa Saksassa ja Hollannissa. Omnialla on yhteistyöoppilaitos myös Shanghaissa: yhteistyö mahdollistaa vaihtojen järjestämisen Kiinaan, missä elektroniikka-ala elää ja kehittyy vahvasti.

ICT-asentaja on tarkka, huolellinen ja häneltä luonnistuu myös asiakaspalvelu. Matemaattinen ajattelu ja looginen päättelykyky ovat myös tarpeen.

Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät, koska esimerkiksi tietotekniikkaan liittyvää ylläpitotyötä on tarjolla jatkuvasti. Työpaikkoja löytyy ICT-asentajille niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

ICT-asentajat työskentelevät yrityksissä, jotka myyvät, huoltavat tai asentavat tietotekniikkaa tai tietoliikennetekniikkaan liittyviä laitteita. ICT-asentaja voi työskennellä myös yritysten tai muiden organisaatioiden IT-palveluissa. Monet työpaikat ovat mahdollisia sekä ICT-asentajalle, että datanomille.

Osassa tutkintoja hakuaika on jatkuva, ja vapaita opiskelupaikkoja täytetään pitkin vuotta. Tämä hakuväylä on avoin kaikille hakijoille taustakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea suorittamaan ammatillista perustutkintoa ainoastaan jatkuvassa haussa. Peruskoulun ja lukion päättäneet kaikenikäiset hakijat, jotka eivät ole suorittaneet aiempaa ammatillista tai korkeakoulututkintoa, voivat hakea yhteishaussa.

Haku koulutukseen
27.2.2018 - 8.4.2018

Hae nyt Leppävaara

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.
Hakijan odotetaan tutustuvan valintainfon materiaaleihin, jotka löytyvät hakemuksesta.
Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakijoille ilmoitetaan opiskelijavalinnoista viimeistään 7.5.2018.
Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Koulutusaika
13.8.2018 - 31.5.2021

Opinnot alkavat 13.8.2018.

Lopullinen opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Saat kutsun kielikokeeseen, jos äidinkielesi on muu kuin suomi eikä kielitaitoasi ole muulla tavoin voitu todentaa. Lue tarkemmin kielikoekorvaavuudesta.

Toteutus

Opiskelu muodostuu päätoimisesta lähiopiskelusta oppilaitoksessa, sekä 2 kuukauden työssäoppimisesta.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 75 osp

  • Elektroniikan ja ICT:n perustehtävät 45 osp
  • Tietokone- ja tietoliikenneasennukset 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 30 osp

  • Tietoliikennelaiteasennukset ja kaapelointi 30 osp
  • Palvelinjärjestelmät ja projektityöt 30 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta Opintopolun ePerusteista.

Hinta

Opiskelu on ilmaista.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Eeva-Riitta Kangasmetsä
p. 040 126 4862
eeva-riitta.kangasmetsa@omnia.fi