Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Elektroniikka-asentaja

Jos intohimojasi ovat ohjelmointi ja erilaiset elektroniikkaa sisältävät laitteet, kuten puhelimet, elektroniikka-asentajan opinnot ovat sinua varten! Ammattilaisen hyppysiin voi luottaa vaikkapa audiovisuaalisten laitteiden ja kodinkoneiden asennukset ja huollot.

Elektroniikkaa, sähkötekniikkaa, asennuksia ja kytkentöjä, tieto- ja viestintätekniikkaa, sulautettuja sovelluksia… Omniassa tarjottavat opinnot on räätälöity työelämän tarpeiden mukaan: osaamiselle on työelämässä kysyntää.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelijat ovat käyneet työssäoppimassa muun muassa Saksassa ja Hollannissa. Omnialla on yhteistyöoppilaitos myös Kiinassa. Yhteistyö mahdollistaa vaihtojen järjestämisen Kiinaan, missä elektroniikka-ala elää ja kehittyy vahvasti.

Elektroniikka-asentaja on tarkka, huolellinen ja häneltä luonnistuu myös asiakaspalvelu. Matemaattinen ajattelu ja looginen päättelykyky ovat myös tarpeen.

Elektroniikka-asentaja työskentelee esimerkiksi kodinkonehuolloissa ja kodinkoneita sekä elektroniikkaa sisältäviä laitteita myyvissä liikkeissä. Ammattilainen taitaa laitteiden toiminnan ja asennuksen ja kertoo asiakkaalle selkeästi esimerkiksi erilaisten laitteiden eroista. Elektroniikka-asentaja hallitsee myös esimerkiksi audiovisuaalisten laitteiden, kuten kotiteattereiden asennuksen ja käytön opastuksen.

Osassa tutkintoja hakuaika on jatkuva, ja vapaita opiskelupaikkoja täytetään pitkin vuotta. Tämä hakuväylä on avoin kaikille hakijoille taustakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea suorittamaan ammatillista perustutkintoa ainoastaan jatkuvassa haussa. Peruskoulun ja lukion päättäneet kaikenikäiset hakijat, jotka eivät ole suorittaneet aiempaa ammatillista tai korkeakoulututkintoa, voivat hakea yhteishaussa.

Haku koulutukseen
18.11.2019 - 19.1.2020
Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.
Hakijan odotetaan tutustuvan valintainfon materiaaleihin, jotka löytyvät hakemuksesta.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakijat, joilla on aikaisempia opintosuorituksia tai muuta osaamista jo alalta, polutetaan joustavasti opintoihin ympäri vuoden. Jokaisen opiskelemaan valitun opiskelupolku ja opiskeluaikataulu suunnitellaan henkilökohtaisesti.

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 14.2.2020.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.

Koulutusaika
16.3.2020 - 17.3.2023

Lopullinen opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista.

Toteutus

Opiskelu muodostuu päätoimisesta lähiopiskelusta oppilaitoksessa, sekä työssäoppimisesta (18 viikkoa).

Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 75 osp

  • Elektroniikan ja ICT:n perustehtävät 45 osp
  • Ammattielektroniikka 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

  • Sulautetut sovellukset ja projektityöt 30 osp
  • Huoltopalvelut 15 osp
  • Kodin elektroniikka ja asennukset 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Vapaasti valittavat opinnot 10 osp, mikä pääosin suoritetaan työssä oppimalla tai luetaan hyväksi aikaisemman tutkinnon tai työkokemuksen perusteella.

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta Opintopolun ePerusteista.

Hinta

Opiskelu on maksutonta.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Tiina Isoviita

tiina.isoviita@omnia.fi