Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Elektroniikka-asentaja

Jos intohimojasi ovat ohjelmointi ja erilaiset elektroniikkaa sisältävät laitteet, kuten puhelimet, elektroniikka-asentajan opinnot ovat sinua varten! Ammattilaisen hyppysiin voi luottaa vaikkapa audiovisuaalisten laitteiden ja kodinkoneiden asennukset ja huollot.

Elektroniikkaa, sähkötekniikkaa, asennuksia ja kytkentöjä, tieto- ja viestintätekniikkaa, sulautettuja sovelluksia… Omniassa tarjottavat opinnot on räätälöity työelämän tarpeiden mukaan: osaamiselle on työelämässä kysyntää.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelijat ovat käyneet työssäoppimassa muun muassa Saksassa ja Hollannissa. Omnialla on yhteistyöoppilaitos myös Kiinassa. Yhteistyö mahdollistaa vaihtojen järjestämisen Kiinaan, missä elektroniikka-ala elää ja kehittyy vahvasti.

Elektroniikka-asentaja on tarkka, huolellinen ja häneltä luonnistuu myös asiakaspalvelu. Matemaattinen ajattelu ja looginen päättelykyky ovat myös tarpeen.

Elektroniikka-asentaja työskentelee esimerkiksi kodinkonehuolloissa ja kodinkoneita sekä elektroniikkaa sisältäviä laitteita myyvissä liikkeissä. Ammattilainen taitaa laitteiden toiminnan ja asennuksen ja kertoo asiakkaalle selkeästi esimerkiksi erilaisten laitteiden eroista. Elektroniikka-asentaja hallitsee myös esimerkiksi audiovisuaalisten laitteiden, kuten kotiteattereiden asennuksen ja käytön opastuksen.

Osassa tutkintoja hakuaika on jatkuva, ja vapaita opiskelupaikkoja täytetään pitkin vuotta. Tämä hakuväylä on avoin kaikille hakijoille taustakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea suorittamaan ammatillista perustutkintoa ainoastaan jatkuvassa haussa. Peruskoulun ja lukion päättäneet kaikenikäiset hakijat, jotka eivät ole suorittaneet aiempaa ammatillista tai korkeakoulututkintoa, voivat hakea yhteishaussa.

Haku koulutukseen
9.4.2018 - 19.8.2018

Hae nyt Leppävaara

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.
Hakijan odotetaan tutustuvan valintainfon materiaaleihin, jotka löytyvät hakemuksesta.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakijoiden, joiden hakemukset saapuvat 19.8.2018 mennessä, opinnot alkavat 22.10.2018. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 28.9.2018.

Osassa tutkinnoista on mahdollisuus aloittaa opiskelu jo elokuussa. Ilmoita halukkuutesi aloittaa opinnot elokuussa hakulomakkeessa. Hakeutumispalvelumme on yhteydessä sinuun, jos hakemassasi perustutkinnossa aikaisempi aloitus on mahdollista. Hakemuksia käsitellään viikoittain.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.

Koulutusaika
22.10.2018 - 22.10.2020

Lopullinen opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista.

Toteutus

Opiskelu muodostuu päätoimisesta lähiopiskelusta oppilaitoksessa, sekä 2 kuukauden työssäoppimisesta.

Koulutuksen sisältö

akolliset tutkinnon osat 75 osp

  • Elektroniikan ja ICT:n perustehtävät 45 osp
  • Ammattielektroniikka 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

  • Sulautetut sovellukset ja projektityöt 30 osp
  • Huoltopalvelut 15 osp
  • Kodin elektroniikka ja asennukset 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta Opintopolun ePerusteista.

Hinta

Opiskelu on maksutonta.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Eeva-Riitta Kangasmetsä
p. 040 126 4862
eeva-riitta.kangasmetsa@omnia.fi