Puskurin naarmut ja vääntymät kätevästi huoltoon autokorinkorjaajalle.
Autoalan perustutkinto

Autokorinkorjaaja

Autokorinkorjaaja on peltiseppä, joka korjaa autojen kolari- ja ruostevaurioita ja tekee autokorien muutostöitä. Kaikki autoalan opiskelijat opiskelevat huolto- ja korjaustöitä. Vankan perustan päälle autokorinkorjaajat ottavat haltuun pintavauriotyöt, sekä mittaus- ja korivauriotyöt.

Hitsaukset, liitokset, ohutlevytyöt ja metallien liimaus tulevat autokorinkorjaajalle tutuksi. Autokorinkorjaajan on tunnettava myös auton tekniikkaa, kuten mekaanisia osia ja elektroniikkaa. Korjausta varten purettava auto kun on osattava myös koota ennalleen!

Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, ja suurin osa opeista opitaan oikeissa töissä. Suomenojan toimipisteessä toimii harjoituskorjaamo, johon asiakkaat tuovat korjattavaksi autojaan.

Autokorinkorjaajat ja ajoneuvoasentajat ovat kädentaitajia. Ammattilaiselta kysytään loogista päättelykykyä, pitkäjänteisyyttä, hyvää fyysistä kuntoa ja halua oppia jatkuvasti uutta. Kaikissa autoalan ammateissa ympäristömyönteinen asenne on keskeinen osa ammattitaitoa.

Monissa korjaamoissa autokorinkorjaaja hoitaa myös työn vastaanottamisen ja valmiin auton luovuttamisen asiakkaalle, joten ammattilainen on myös asiakaspalvelija.

Autokorinkorjaajien työllisyysnäkymät ovat hyvät. Mikäli hoitaa työnsä ansiokkaasti, työssäoppimispaikat poikivat usein työpaikan valmistumisen jälkeen.

Autokorinkorjaajat työskentelevät isoissa autotaloissa, autokorjaamoissa ja –maalaamoissa, sekä pienissä autokorinkorjausta tarjoavissa yrityksissä. Työpaikkoja on myös ajoneuvokoreja, erikoisajoneuvoja ja asuntovaunuja valmistavassa teollisuudessa.

Omnia on oiva ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista!

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Kaikille autoalasta kiinnostuneille. Kaikilta autoalalla työskenteleviltä kysytään loogista ajattelukykyä, pitkäjänteisyyttä ja halua oppia jatkuvasti uutta. Kaikissa autoalan ammateissa ympäristömyönteinen asenne on keskeinen osa ammattitaitoa. 

Haku koulutukseen
20.9.2017 - 12.11.2017

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1)

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Koulutusaika
11.1.2018 - 29.12.2020

Valmistava koulutus toteutetaan lähiopetuksena ja etäopiskeluna ma-pe klo 8.00-16.00 välisenä aikana.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielivaatimukset

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1)

Toteutus

Lähiopetuksen ja etäopiskelun lisäksi koulutukseen kuuluu työmaakäyntejä sekä työssäoppimisjaksoja paikallisissa alan yrityksissä ja työpaikoissa.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu viidestä tutkinnon osasta, joista kaksi on pakollista ja kolme valinnaista.

Pakolliset osat:

Auton tai moottoripyörän huoltaminen

Auton korjaaminen

Valinnaiset osat:

3 alaan liittyvää vapaasti valittavaa tutkinnon osaa

Hinta

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja antaa

kouluttaja Pauli Holttinen, p. 050 389 4109, pauli.holttinen@omnia.fi

opinto-ohjaaja Anita Nordström, p. 0438240361, anita.nordstrom@omnia.fi