Hakeminen ammatilliseen koulutukseen

Ammatillisia tutkintokoulutuksia alkaa pitkin vuotta. Voit hakea Omniaan kunkin tutkinnon sivulta.

Selaa sinua kiinnostavia tutkintoja Ammatilliset koulutukset –sivulla ja hae koulutukseen.

Peruskoulun tai lukion päättävät

Jos olet valmistumassa peruskoulusta tai lukiosta, hae Omnian ammatilliseen koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaku järjestetään vuosittain helmi-maaliskuussa, ja haku tapahtuu sähköisesti opintopolku.fi -palvelussa.

Tutkintokoulutuksiin ei ole pääsy- tai soveltuvuuskokeita.

Yhteishaun opiskelijavalinnat julkistetaan kesäkuun puolivälissä. Tämän jälkeen voit hakea vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja. Kerromme näistä verkkosivuillamme.

Katso seuraavan yhteishaun ajankohta.

Kielitesti

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi tai jos sinulla ei ole riittävää kielitaitoa, saat kutsun valtakunnalliseen kielikokeeseen. Riittävän kielitaidon voi todentaa mm. aiemmilla opinnoilla tai esim. yleisellä kielikokeella (YKI).

Harkinnanvarainen valinta

Jos sinulla on sosiaalisia tai oppimiseen liittyviä vaikeuksia, sinulta jäi peruskoulu kesken tai jos haet ulkomaisella todistuksella, voit hakea harkinnanvaraisen valinnan kautta. Jos haet harkinnanvaraisesti, osallistus oppimisvalmiuksia mittaavaan testiin.

Lue lisää harkinnanvaraisesta valinnasta.

Ilman opiskelupaikkaa jääneet

Yhteishaun jälkeen voi hakea vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja. Näistä ilmoitetaan Omnian verkkosivuilla.

Tutkinnon osittain suorittaneet

Voit hakea perustutkintokoulutukseen erillishaussa, jos

Täytä erillishaun lomake, mikäli jatkuva haku ei ole auki.

Toimita erillishakuun vaikuttavat liitteet, kuten tutkintotodistuskopiot ja opintosuoritusotteet InfoOmniaan ensisijaisesti sähköpostilla haku@omnia.fi

Työkokemuksen kautta tutkintoon

Jos sinulla on jo työkokemusta alalta, voit suorittaa ammatillisen tutkinnon näyttötutkintona. Tällöin opiskelet vain osaamisestasi puuttuvat osat ja osoitat osaamisesi näyttökokeessa. Hakulinkit näyttötutkintoon löydät kunkin tutkinnon sivuilta, katso Ammatilliset tutkinnot.

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa ammatillisen tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena. Voit hakea oppisopimukseen läpi vuoden.

Kysy hakeutumisesta

Hakijan ohjauspalvelu InfoOmnia auttaa. Katso InfoOmnian yhteystiedot.

Tutustu Omnian koulutuksiin

Kaikki ammatilliset koulutukset