Liike-elämä ja johtaminen

Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto

Jos haluat johtaa ja suunnitella yhteiskunnallista toimintaa tavoitteellisesti sekä saada aikaan positiivisia muutoksia kohderyhmän käyttäytymisessä, tämä koulutus on sinua varten.

Koulutus antaa sinulle uusia eväitä asiakaslähtöisyyteen, segmentointiin ja asiakkaiden tarpeiden tunnistamiseen sekä markkinointiviestinnän eri keinojen käyttöön. Koulutuksessa perehdyt ihmisten käyttäytymiseen ja käyttäytymisteorioihin, opit ymmärtämään mikä kohderyhmää motivoi, tutustut eri tutkimusmenetelmiin ja saat työkaluja oman toimintasi kehittämiseen.

Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto on suunnattu viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisille ja organisaation toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä vastaaville henkilöille.

Markkinoinviestinnän muutosagenttina edistät hyvinvointia ja edesautat ihmisten käyttäytymisen muutosta. Työtehtäviesi teemoja voivat olla esimerkiksi tupakoinnin vähentäminen, kestävä kehitys, kierrättäminen, ruokahävikin vähentäminen tai liikunnan lisääminen.

Työpaikkasi voi olla järjestössä, julkisella sektorilla tai liike-elämän palveluksessa.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu henkilöille, joiden tehtäviin kuuluu hyvinvoinnin edistäminen ja muutoksen aikaansaaminen ihmisten käyttäytymisessä olipa kyseessä tupakoinnin vähentäminen, kestävä kehitys, kierrättäminen, ruokahävikin vähentäminen tai liikunnan lisääminen.

Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto soveltuu niin järjestöissä, julkisella sektorilla kuin liike-elämän palveluksessa työskenteleville. Se sopii viestinnän ja markkinoinnin parissa työskenteleville sekä organisaation toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä vastaaville henkilöille.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Hakijat haastatellaan hakemusten perusteella.

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joten opiskelijalla pitää olla sellainen työpaikka, jossa tutkinto on mahdollista suorittaa.

Muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi. Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Koulutusaika

24.11.2017 - 2.2.2019

Toteutus

Koulutuksessa on vahva yhteiskunnallisen markkinoinnin painotus. Koulutus antaa uusia eväitä asiakaslähtöisyyteen, segmentointiin ja asiakkaiden tarpeiden tunnistamiseen sekä markkinointiviestinnän eri keinojen käyttöön.

Kurssilla perehdytään ihmisten käyttäytymiseen ja käyttäytymisteorioihin, opitaan ymmärtämään mikä motivoi kohderyhmää, tutustutaan eri tutkimusmenetelmiin. Tämän lisäksi koulutuksessa annetaan työkaluja oman toimintansa ja omien viestintätaitojen kehittämiseen. Luennoilla käydään myös läpi digitaalista markkinointiviestintää ja talouden tunnuslukuja projektien kannattavuuden ja budjetoinnin kannalta.

Opiskelun aikana opiskelija tulee tuottaamaan omiin työtehtäviinsä liittyviä projekteja/tehtäviä, jotka kuuluvat opiskelijan valitsemiin tutkinnon osiin. Tällaisia tehtäviä ovat esimerkiksi:

 • Markkinointiviestinnän projektisuunnitelma
 • Markkinointiviestinnän toimenpidesuunnitelma
 • Oman toiminnan ja osaamisen kehittämissuunnitelma
 • Asiakkuusmarkkinointisuunnitelma/Digitaalisen markkinointiviestinnän suunnitelma
Koulutuksen sisältö

Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinnon osaamisaloina ovat Markkinointiviestinnän strateginen suunnittelu (MVSS) ja markkinointiviestinnän strateginen johtaminen (MVSJ). Markkinointiviestinnän strateginen suunnittelu edellyttää yhden pakollisen ja kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista. Markkinointiviestinnän strateginen johtamisen osaamisala edellyttään puolestaan kahden pakollisen ja yhden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista.

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Markkinointiviestinnän suunnittelu ja toteutus (MVSS)
 • Markkinointiviestinnän strateginen johtaminen (MVSJ)
 • Markkinointiviestinnän projektin johtaminen (MVSJ)

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Markkinointiviestinnän projektin johtaminen (vain MVSS)
 • Asiakkuusmarkkinointi
 • Brändin johtaminen
 • Digitaalinen markkinointiviestintä
 • Markkinoinnin tehtokkuuden johtaminen
Hinta

550 euroa.

Opiskelu on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Sari Kunnas, p. 040 126 7420, sari.kunnas@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Muutokset mahdollisia.