Leipomoalan erikoisammattitutkinto

Jos tuotteiden valmistaminen leipurina tai kondiittorina sujuu sinulta työssäsi vaivatta ja vauhdilla, on leipomoalan erikoisammattitutkinto sinua varten!

Koulutukseen sisältyy kolme erilaista tutkintonimikettä, joista voit valita sinua kiinnostavan erikoistumisalan: kondiittorimestarin, leipomoteollisuuden mestarin tai leipurimestarin.

Leipomoalan erikoisammattitutkinto valmistaa sinut alasi asiantuntijaksi ja erityisosaajaksi. Tutkinnon suoritettuasi hallitset leipomo- ja, konditoriatuotteiden valmistusprosessit, tuotekehityksen sekä osaat suunnitella tuotteita asiakaslähtöisesti.

Leipurimestarina tai kondiittorimestarina hallitset myös taitotyön valmistuksen sekä osaat valmistaa perinteisiä ja kansainvälisiä erikoistuotteita. Kansainvälinen kilpailutoiminnasta tulee osa osaamistasi ja voit hyödyntää sitä oman yrityksesi toiminnan kehittämisessä.

Jos olet yrittäjä, antaa tutkinnon suorittaminen sinulle myös huomattavaa lisäarvoa alalla.

Tutkinnon suorittajana sinulla tulee olla vahva alan tuotteiden valmistukseen liittyvä osaaminen. Osaamisesi voi olla hankittu leipomoalan tutkinnoista tai työkokemuksen kautta.

Tutkinnon suorittaminen on tarkoituksenmukaisinta, jos sinulla on työpaikka leipomossa, konditoriassa tai leipomoteollisuudessa, mutta täysin välttämätöntä se ei ole.

Leipomoalan erikoisammattitutkinto antaa sinulle pätevyyden työskennellä leipomoalan tuotannon suunnittelu- ja ohjaustehtävissä, esimiestehtävissä ja tuotekehitystehtävissä.

Tutkinnon suoritettuasi hallitset leipomon, konditorian tai teollisen leipomon esimiestyön ja johtamisen vastaten päivittäisistä toiminnoista, henkilöstön johtamisesta ja perehdyttämisestä, tuotteiden hankinnoista sekä talouden seurannasta.

Kenelle?

Koulutus ja tutkinnon suorittaminen soveltuu henkilölle, joka työssään valmistaa leipomo- tai konditoriatuotteita ja haluaa osaamistaan kehittäen hakeutua vaativampiin työtehtäviin tai yksinkertaisesti syventää ja laajentaa, tai päivittää osaamistaan leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistajana.
Tutkinnon suorittamisen edellytyksenä ei ole alan ammattitutkinnon aiempi suorittaminen tai määritelty työkokemus työvuosina. Jos osaamisesi ja kokemuksesi kautta erikoisammattitutkinto on paras vaihtoehto juuri sinulle, lähdetään rohkeasti kohti mestariutta.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan pyynnöstä myös kirjeitse.
Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku@omnia.fi

Koulutusaika

Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kutsutaan sähköpostilla suomen kielen kokeeseen tarvittaessa (taso B1.1.).

Koulutuksen sisältö

Kondiittorimestari
Pakolliset tutkinnon osat

  • Konditoriatuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus 60 osp
  • Konditorian erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan yksi)

  • Leipomoalan esimiestyö 60 osp
  • Leipomoalan tuotannon kehittäminen 60 osp
  • Tuotekehitys leipomoalalla 60 osp
  • Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus 60 osp
  • Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta 60 osp

Leipurimestari
Pakolliset tutkinnon osat

  • Leipomotuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus 60 osp
  • Leipomon erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Leipomoalan esimiestyö 60 osp
  • Leipomoalan tuotannon kehittäminen 60 osp
  • Tuotekehitys leipomoalalla 60 osp
  • Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus 60 osp
  • Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta 60 osp

Leipomoteollisuuden mestari
Pakollinen tutkinnon osa

  • Leipomoteollisuuden suunnittelu ja valmistus 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (valitaan yksi)

  • Leipomoalan esimiestyö 60 osp
  • Leipomoalan tuotannon kehittäminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (valitaan yksi)

  • Tuotekehitys leipomoalalla 60 osp
  • Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta 60 osp
Hinta

350 euroa.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Samu Koskimies
puhelin 040 126 4891, samu.koskimies(at)omnia.fi