Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Kuntoutus-, tuki- ja ohjausalan erikoisammattitutkinnon suorittamalla vahvistat omaa osaamistasi työvalmentajana ja työelämän asiantuntijana: saat konkreettisia työkaluja ja menetelmiä työn haasteisiin, verkostoidut, tutustut erilaisiin työympäristöihin ja opit toisilta.

Erikoisammattitutkinto tarjoaa kehittämishenkiselle ammattilaiselle mahdollisuuden suunnata omaa osaamistaan työvalmennukseen. Ratkaisukeskeisille työvalmennuksen ammattilaisille on työelämässä kysyntää!

Valmennus sopii erinomaisesti työvalmentajille, sekä asiantuntijoille ja esimiehille, jotka haluavat kehittää työvalmennusta ja edistää työntekijöiden työhyvinvointia työyhteisössään. Opinnot vievät työtäsi ja työyhteisöäsi harppauksen eteenpäin, sillä teet omaan työhösi liittyvän kehittämishankkeen ja toteutat työpaikallasi yksilö- tai ryhmävalmennuksen.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot; lisäksi täydentäviä ja syventäviä opintoja sekä alan työkokemusta. Tällä alalla on myös terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä.

Tulevalta työvalmentajalta kysytään monipuolista tietopohjaa, myönteistä ajattelua, kehittäjän asennetta, sekä vahvoja yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Omnia toteuttaa myös räätälöityjä valmennusohjelmia yrityksille ja muille organisaatioille. Tutustu mahdollisuuksiin ja kysy lisää!

Työvalmentajaa tarvitaan työpaikoilla työssä jaksamisen edistäjänä, sekä erilaisissa muutos- ja siirtymävaiheissa.

Työvalmennustehtävissä toimijoiden työ koostuu alan vaativimmista tehtävistä kuntoutus- koulutus- tai sosiaalialalla, alan yrityksissä, yhdistyksissä, oppilaitoksissa tai työpajoissa. Edistät esimerkiksi työllistymistä, työn jatkumista, työhyvinvointia ja työssä jaksamista sekä tuet ja autat hankalassa elämäntilanteissa olevia.

Haku koulutukseen

Seuraava ryhmä alkaa 2.12.2019. Hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Pääsyvaatimuksena on vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot; lisäksi täydentäviä ja syventäviä opintoja sekä alan työkokemusta.
Tulevalta työvalmentajalta kysytään monipuolista tietopohjaa, myönteistä ajattelua, kehittäjän asennetta, sekä vahvoja yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Tällä alalla on terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Lisätietoa terveydentilavaatimuksista.

Lisää tietoa ammatti- ja erikoisammattitutkintojen tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista löydät Opetushallituksen määräyksestä.

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä.

Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Koulutusaika

Tutkintovastaava on hakijaan yhteydessä. Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista.

Koulutuksen sisältö

Kuntoutus-, tuki- ja ohjausalan tutkinnossa on yksi pakollinen tutkinnon osa:
Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä
sekä kolme osaamisalaa, joista voit Omniassa valita yhden:
Työvalmennuksen osaamisala

Katso tutkinnon e-perusteet

Hinta

Koulutuksen hinta on 480 €.

Lisätietoja antaa

Pia Miettinen, tutkintovastaava, p. 040 126 4960, pia.miettinen@omnia.fi

Suvi Nieminen, kouluttaja  p.  0500 595 649, suvi.nieminen@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava lomakkeella, joka löytyy Omnian www-sivuilta, opiskelijan ohjeista ja lomakkeista.

Muutokset mahdollisia.