Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto järjestöille

Haluatko kehittyä järjestöjohtajana ja esimiehenä? Kaipaatko uusia näkemyksiä järjestösi toiminnan kehittämiseen? Järjestön toiminnanjohtaja, päällikkö, esimies tai asiantuntija – tule opiskelemaan ja verkostoitumaan kollegoiden kanssa sekä keskustelemaan järjestömaailman ajankohtaisista teemoista johtavien asiantuntijoiden kanssa.

Tutkintokoulutuksessa käsitellään järjestöjen toimintaympäristön muutoksia, strategian merkitystä, toiminnan ja talouden suunnittelua ja seurantaa, palvelumuotoilua ja prosessien kehittämistä sekä lainsäädännön ja eettisen toiminnan periaatteita. Lisäksi tutkintokoulutuksessa paneudutaan valmentavaan johtamiseen, työhyvinvointiin ja haastavien keskustelujen käymiseen. Arvioit ja kehität omaa toimintaasi johtajana Work of Leaders - DiSC johtajuusprofiilin avulla. Ohjelmaan sisältyy myös 360°-kysely, jonka avulla osallistujat saavat palautetta johtamisestaan.

"Parasta ovat olleet koulutuspäivät, joissa on käsitelty arkista esimiestyötä. Koulutuspäivät ovat mahdollistaneet omien arkitilanteiden analysoinnin ja uusien toimintamallien pohdinnan."
Järjestöpäällikkö Johanna Hristov, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu. Lue Johannan haastattelu.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu järjestön toiminnanjohtajille, päälliköille ja esimiehille sekä tietyn vastuualueen tai projektin vetäjille.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Vastuukouluttaja haastattelee hakijat ja varmistaa, että hakijan työtehtävät mahdollistavat tutkinnon suorittamisen. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla. Sinun kannattaa katsoa myös sähköpostin roskapostikansio, jos et ole saanut meiltä viestiä.

Koulutusaika

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista

Toteutus

Tutkintokoulutus toteutetaan pääosin etäopetuksena. Vahva painopiste tutkintokoulutuksessa on oman johtajuuden kehittämisessä. Arvioit ja kehität omaa toimintaasi johtajana mm. 360°-kyselyn ja DiSC -johtajuusprofiilin avulla. Kehität myös oman organisaatiosi strategialähtöistä toiminnan ja talouden suunnittelua ja seurantaa sekä paneudut työlainsäädäntöön. Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat tarkemman syventymisen oman organisaatiosi toimintatapojen ja kulttuurin, henkilöstön osaamisen, asiakkuuksien, talouden tai prosessien kehittämiseen.  

Alan johtavien asiantuntijoiden vetämissä valmennuspäivissä vankka teoria, case-harjoitukset ja vertaisoppiminen luovat monipuolisen ja innostavan oppimiskokemuksen. Kurssin verkko-oppimisympäristössä on lisäksi tarjolla laaja valikoima koulutusvideoita, joiden avulla voit kehittää osaamistasi oman kiinnostuksesi mukaan. Ohjelman aikana perehdyt myös johtamisen ajankohtaiseen kirjallisuuteen.

Koulutuspäivien lisäksi kokonaisuuteen kuuluu pienryhmä- ja yksilöohjausta tutkinnon suorittamiseen. Pienryhmäohjaus järjestetään teamsilla.

Henkilökohtaistaminen ja tutkinnon suorittaminen

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Siinä valitaan suoritettavat tutkinnon osat ja tarvittavat koulutuspäivät koulutustarjottimelta.
Mikäli suoritat tutkinnon oppisopimuksella, nimetään sinulle työpaikkaohjaaja ja suunnitellaan myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Tutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa määritelty osaaminen omissa työtehtävissä, omalla työpaikalla. Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.

Koulutuksen sisältö

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa

  • Johtajana toimiminen, 80 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi

  • Strategiatyön johtaminen, 50 osp
  • Projektin johtaminen, 50 osp
  • Työyhteisön kehittämisen johtaminen, 50 osp
  • Henkilöstön ja osaamisen johtaminen, 50 osp
  • Asiakkuuksien johtaminen, 50 osp
  • Talouden johtaminen, 50 osp
  • Tuotanto- tai palveluprosessien johtaminen, 50 osp
  • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 50 osp

Lue lisää tutkinnonperusteista

Hinta

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 750 €.
Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus on maksuton.

Lisätietoja antaa

Kouluttaja Pirkko Taipale, p. 040 126 7664, pirkko.taipale@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. 

Muutokset mahdollisia.