Liike-elämä ja johtaminen

Johtamisen erikoisammattitutkinto terveydenhoitoalalle

"Minulle opiskelu oli huikea matka ja kasvutarina! Hakeuduin Omniaan opiskelemaan johtamisen erikoisammattitutkintoa saadakseni oppia ja varmuutta esimiestyöhöni. Oli hienoa, että kaikki mitä koulutuksessa tehtiin liittyi suoraan omaan työhön ja oli näin heti hyödynnettävissä. Oli myös huojentavaa huomata, että kokeneemmatkin esimiehet painivat samojen ongelmien kanssa. Suosittelen koulutusta ehdottomasti jokaiselle, joka haluaa oppia lisää johtamisesta ja itsestään johtajana."

– Omniasta valmistunut Johanna Kopo

Haluatko haastaa itseäsi ja astua kohti uutta? Omnian suosittu, terveydenhuoltoalan esimiehille ja johtajille suunnattu valmennusohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden hioa osaamistasi ja menestyä johtajana.

Kuukausittaiset valmennuspäivät rakentuvat asiantuntijoiden alustuksista, toiminnallisesta tekemisestä ja keskusteluista. Saat koulutuksesta työkaluja valmentavaan johtajuuteen, ratkaisukeskeisiin menetelmiin, talouden ohjaukseen, prosessi- ja projektijohtamiseen, sekä vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Omaan johtamiseen liittyvä kehityshanke vie sinua työssäsi harppauksen eteenpäin.

Koulutuksessa verkostoidut, tutustut erilaisiin työympäristöihin ja opit toisilta. Omnian käyttämät kouluttajat ovat kokeneita ammattilaisia!

Valmennusohjelma on suunnattu terveydenhuolto- ja hyvinvointialoilla keskijohdon tehtävissä toimiville yksikönjohtajille, osastonhoitajille, apulaisosastonhoitajille, ylihoitajille ja muille päälliköille ja asiantuntijoille.

Koulutus sopii hyvin sekä julkisen että yksityisen sektorin ammattilaisille, joiden työ on johtamista, esimiestyötä sekä organisaation, henkilöstön tai toimintojen kehittämistä.

Omnia toteuttaa myös räätälöityjä valmennusohjelmia alan organisaatioille. Tutustu mahdollisuuksiin ja kysy lisää! HUOM! Tämän voisi linkittää henkilöstö- ja täydennyskoulutuksiin ohjaavalle sivulle.

Terveydenhuoltoalalle suunnattu johtamisen erikoisammattitutkinto kehittää ja syventää johtotehtävissä toimivan ammattitaitoa. Arvostettu tutkinto on myös tapa tunnustaa työssä hankittua osaamista, ja se avaa työelämässä uusia mahdollisuuksia.

Kenelle?

Keskijohdon tehtävissä toimivat, yksityisen tai julkisen sektorin yksikönjohtajat, osastonhoitajat, ylihoitajat sekä muut päälliköt ja asiantuntijat. Osallistujien työn keskeinen osa on johtamista, esimiestyötä sekä organisaation, henkilöstön tai toimintojen kehittämistä.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Koulutusaika

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toteutus

Valmennuskokonaisuus toteutetaan työelämälähtöisesti ja käytännönläheisesti. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, etätehtävistä, verkko-opinnoista, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä sekä työssä oppimisesta. Lähipäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Valmennuspäivät tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita oman johtajuuden analysointiin ja toiminnan kehittämiseksi. Opiskelu suoritetaan työn ohessa.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko. Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, jos osaamista on riittävästi.

 

Koulutuksen sisältö

Johtamisen erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta tutkinnon osasta. Tutkinnon suorittaminen edellyttää pakollisen tutkinnon osan ja yhden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista.

Pakollinen tutkinnon osa

  • Johtajana toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista tutkinnon suorittaja valitsee yhden, ovat

  • Henkilöstön johtaminen
  • Asiakkuuksien johtaminen
  • Tuotannon johtaminen
  • Verkostojen johtaminen

Kyseessä on näyttötutkinto, jossa osaaminen osoitetaan johtamistehtävissä omassa käytännön työssä ja toiminnassa. Tutkinto sisältää valinnaiseen tutkinnon osaan liittyvän kehittämisprojektin suunnittelun ja toteutuksen sekä omien johtamistaitojen arviointia ja henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman laadinnan, keskusteluja, ryhmäharjoituksia, vertaisoppimista ja asiantuntija-alustuksia.

Hinta

Opiskelijamaksu 750 euroa. Koulutus kuuluu ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Opiskelu on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

Lisätietoja antaa
Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Muutokset mahdollisia.