Hiusalan erikoisammattitutkinto

”Omnian ammattitaitoiset kouluttajat, innovatiivinen oppimisympäristö, sekä tiivis yhteistyö työelämän edustajien kanssa takaavat laadukkaan ja monipuolisen koulutuksen!”
– Tutkintovastaava Tiina-Ira Huttunen, Omnia

Kaipaatko uutta virtaa yrityksesi kehittämiseen, esimiestehtäviin ja kouluttajana toimimiseen? Omnian koulutuksessa syvennät tietojasi, hiot kädentaitojasi ja saat tuoreinta tietoa hiusalan uusista tuulista.

Omnia tarjoaa esimiesvalmennusta, mahdollisuuksia mielenkiintoisiin projekteihin, sekä hiusalan ammattilaisille räätälöityjä ruotsin- ja englannin kielen opintoja. Markkinointipäivissä kehität myynti- ja markkinointitaitojasi, sekä tutustut muun muassa sosiaalisen median työkaluihin. Koulutuksessa päivität myös mobiililaitteiden ja -sovellusten osaamistasi.

Koulutus on hyvä tilaisuus verkostoitua, tutustua erilaisiin työympäristöihin ja oppia toisilta!

Hiusalan erikoisammattitutkinto kehittää ja syventää alan ammattilaisen osaamista. Arvostettu tutkinto on myös tapa tunnustaa työssä hankittua osaamista. Se avaa myös työelämässä tai omassa yrityksessä uusia mahdollisuuksia.

Omniassa suoritettu erikoisammattitutkinto takaa osaamisen hiusalan vaativimmissa työtehtävissä: voit toimia muun muassa esimiehenä, kouluttajana tai konsulttina.

Koulutuksen myötä vahvistuvat myös yrityksen kehittämiseen liittyvä osaaminen, kuten johtaminen, palvelujen tuotteistaminen, markkinointi ja myynti sekä verkostoituminen.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu hiusalalla toimiville henkilöille, joilla on hiusalan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot ja taidot. Koulutukseen tulevalta edellytetään työkokemusta hiusalalta.

Koulutus toteutetaan työelämälähtöisesti ja käytännönläheisesti: ohjattuna etä- ja verkko-opiskeluna ja lähiopetuspäivinä. Tutkinto on täydennyskoulutusta, jossa osaaminen osoitetaan alan todellisissa toimintaympäristöissä.  Koulutus sisältää mm. omaa työtä, yrityksen toimintaa tai organisaatiota kehittämishankkeen suunnittelun ja toteutuksen, hiusalan workshop-toimintaa muiden ammattilaisten kanssa, keskusteluja, oppimistehtäviä verkossa, ryhmäharjoituksia, vierailukäyntejä ja vertaisoppimista.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi. (Tarkasta myös roskapostisi, kun valinnoista ilmoitetaan.)

Koulutusaika

Tutkintoon sisältyy n. 16 lähipäivää henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Lähiopetuspäivät ovat maanantaisin klo 9.00-16.00 kerran kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon suorittaminen edellyttää kolmen pakollisen ja vähintään kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Hiusalan palvelujen tuotteistaminen
  • Hiusalan mestarintyön toteuttaminen
  • Hiusalan asiantuntijana toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista on valittava 2 osaa:

  • Hiusalan yritystoiminnan kehittäminen
  • Hiusalan kouluttajana tai ohjaajana toimiminen
  • Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta
Hinta

Tutkinnon voi suorittaa joko omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena.

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 550 €.

Lisätietoja antaa

Tiina-Ira Huttunen, tutkintovastaava
p. 040 126 7174 tai tiina-ira.huttunen@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava lomakkeella, joka löytyy Omnian nettisivuilta, opiskelijan ohjeista ja lomakkeista.

Muutokset mahdollisia.

Muuta tietoa

Tutkinnon suorittaneella on hyvät valmiudet toimia hiusalalla itsenäisenä ammatinharjoittajana, yrittäjänä, yrityksen vastuutehtävissä, esimiehenä tai hiusalan asiantuntijatehtävissä. Tutkinnon suorittanut osaa tuotteistaa ja markkinoida hiusalan palveluja sekä toteuttaa hiusalan korkeatasoisia palvelukokonaisuuksia soveltaen hiusalan erityisosaamista ja laaja-alaista tiedollista osaamista työn suunnittelussa, tekemisessä ja kehittämisessä. Tutkinnon suorittanut voi toimia myös kosmetiikkateollisuuden, maahantuonnin, muodin tai kulttuurin parissa tai työskennellä lähialojen, kuten palvelu-, sosiaali-, terveys- ja liikunta-alojen yrityksissä tai organisaatioissa hiusalan tehtävissä.