Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto

”Omnian ammattitaitoiset kouluttajat, innovatiivinen oppimisympäristö, sekä tiivis yhteistyö työelämän edustajien kanssa takaavat laadukkaan ja monipuolisen koulutuksen!”
– Koulutuspäälliikö Nina Raki, Omnia

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on monipuoliset kädentaidot ja erikoisosaamista erilaisista alan työ- ja hoitomenetelmistä. Osaat palvella asiakkaita yksilöllisesti ja korkeatasoisesti tuotetuntemusta ja erikoisosaamistasi laajasti hyödyntäen.

Tutkinnon suoritettuasi osaat johtaa asiakkuuksia ja tuottaa lisäarvoa asiakkaille kehittämällä palveluja. Osaat suunnitella, toteuttaa ja johtaa erilaisia projekteja, sekä huolehtia työ- ja asiakasturvallisuudesta kaikissa tilanteissa. Opit myös kehittämään työyhteisöäsi sekä edistämään kestävää kehitystä. 

Koulutuksesta voit erikoistua parturimestariksi, kampaajamestariksi, erikoiskosmetologiksi tai kosmetiikkaneuvojaksi.

Koulutuksessa pääset luomaan yhteistyöverkostoja muiden asiantuntijoiden kanssa. Omniassa on hyvät kansainväliset vaihto-opipskelumahdollisuudet kaikille kiinnostuneille.

Pohjakoulutuksena sinulla tulee olla joko hiusalan perustutkinto, kauneudenhoitoalan perustutkinto tai hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, sekä hius- ja kauneudenhoitoalan työkokemusta.

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on hyvät valmiudet toimia yrittäjänä, yrityksen vastuutehtävissä, kouluttajana, myymälävastaavana, esimiehenä ja asiantuntijatehtävissä. Voit toimia myös kosmetiikkateollisuudessa tai muodin ja kulttuurin parissa. Voit toimia myös lähialojen, kuten palvelu-, sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialojen yrityksissä sekä organisaatioissa.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaisille. Vaaditaan hius- ja kauneudenhoitoalan työkokemus.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Täytä hakemuksesi huolellisesti, toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Koulutusaika

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista

Toteutus

Koulutuksen lähiopetuspäivät ovat noin 1krt/kk, maanantai ja tiistai klo 9-16. Lähiopetuspäivien määrä tarkentuu henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa.

Koulutuksen sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (120 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (60 osp). Tutkinnossa on neljä osaamisalaa ja tutkintonimikettä:

  • hiusten ja parran muotoilun osaamisala, parturimestari
  • hiusten muotoilun osaamisala, kampaajamestari
  • ihon erikoishoidon osaamisala, erikoiskosmetologi
  • kosmetiikkaneuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja (EAT).

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnossa on kaksi kaikille osaamisaloille pakollista tutkinnon osaa Asiakkuuksien johtaminen (30 osp) ja Projektin johtaminen (30 osp). Osaamisalakohtaisten pakollisten tutkinnon osien laajuus on 60 osaamispistettä. Opiskelijan tulee lisäksi sisällyttää tutkintoon valinnaisia tutkinnon osia 60 osaamispisteen laajuisesti.

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta e-perusteet-sivulta.

Hinta

Koulutuksen hinta on 550 € tai oppisopimus.

Lisätietoja antaa

Carola Sundström, tutkintovastaava
p. 050 301 4684, carola.sundstrom@omnia.fi

Tiina-Ira Huttunen,, tutkintovastaava
p.040 126 7174, tiina-ira.huttunen@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.
Muutokset mahdollisia.