Erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinto

”Erilaiset allergiat ja erityisruokavaliot ovat jokaisen keittiön arkipäivää, ja päätinkin suorittaa dieettikokin erikoisammattitutkinnon heti perustutkinnon jatkeeksi. Olen saanut kaiken mitä lähdin hakemaan ja enemmänkin! Opiskelussa on menty tosi syvälle ravitsemuksen perusteisiin. Omniassa pidetään opiskelijoista hyvää huolta, vaikka aikuisia olemmekin. Ketään ei jätetä pulaan!”
– Toini Tissari, opiskelija Omniassa

Dieettikokki tuntee paitsi makujen salat myös lukuisat erityisruokavaliot. Dieettikokki valmistaa maistuvat ja terveelliset ateriat asiakkaille, joilla on ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä tai erilaisia ruokavalioon vaikuttavia sairauksia. Ammattilainen tietää myös, miten uskonnot ja kulttuurit vaikuttavat ruuan raaka-aineiden valintaan.

Opiskelijoista muodostuu tiivis ryhmä; eri näkökulmat rikastuttavat keskustelua teoriapainotteisina lähiopetuspäivinä. Lähiopetusta järjestetään yhtenä iltana kolmen–neljän viikon välein yhdessä sovittavan aikataulun mukaan. Lähipäivien ohella opiskelu koostuu etätehtävistä, verkko-opinnoista, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä sekä työpaikalla oppimisesta. Työssä oppimassa ollaan työpaikan normaalina työaikana.

Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Taloudellinen ajattelu on työssä keskeistä. Joukkuepelaajahenkeä ja avoimuutta kysytään myös, koska keittiössä työt tehdään aina yhteistyössä muiden kanssa. Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta.

Dieettikokin osaamiselle on työpaikoilla kysyntää ja ammattilaiset työllistyvät hyvin. Erityisosaamista tarvitaan, sillä erilaiset dieetit lisääntyvät jatkuvasti. Dieettikokkien työpaikat ovat yleisimmin henkilöstöravintoloissa ja suurtalouskeittiöissä. Dieettikokki työskentelee toimipaikan dieettikokkina tai erityisruokavalioista vastaavana kokkina. 

Kenelle?

Dieettikokin erikoisammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista. Koulutus edellyttää alan peruskoulutusta ja noin 3-5 vuoden työkokemusta. Näytöt järjestetään työpaikalla, joten tutkinnon suorittaminen edellyttää työskentelyä suurtaloudessa tai ravintolan keittiössä.

Haku koulutukseen
27.2.2021 - 13.8.2021
Opiskelijavalinta

Kaikki kutsut toimitamme sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku@omnia.fi.

Koulutusaika
6.9.2021 - 6.9.2022

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toteutus

Iltaopetus, monimuoto-opetus, lähiopetus. Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. 

Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, jos hakijalla on jo olemassa tutkinnossa vaadittava osaaminen.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa

  • Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi)

  • Päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Ravitsemushoidon toteuttaminen
  • Erityisruokavalioituotteiden ja palveluiden kehittäminen

1 osa majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnosta

Hinta

Tutkinnon hinta on 400 €

Lisätietoja antaa

Tina Söderström
tina.soderstrom@omnia.fi
p. 0401267192

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava lomakkeella, joka löytyy Omnian nettisivuilta, opiskelijan ohjeista ja lomakkeista.

Muutokset mahdollisia.