Dieettikokin erikoisammattitutkinto

”Erilaiset allergiat ja erityisruokavaliot ovat jokaisen keittiön arkipäivää, ja päätinkin suorittaa dieettikokin erikoisammattitutkinnon heti perustutkinnon jatkeeksi. Olen saanut kaiken mitä lähdin hakemaan ja enemmänkin! Opiskelussa on menty tosi syvälle ravitsemuksen perusteisiin. Omniassa pidetään opiskelijoista hyvää huolta, vaikka aikuisia olemmekin. Ketään ei jätetä pulaan!”
– Toini Tissari, Omnian opiskelija

Dieettikokki tuntee paitsi makujen salat, myös lukuisat erityisruokavaliot. Dieettikokin keitiössä valmistuu herkullista ja terveellistä ruokaa asiakkaille, joilla on ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä, tai erilaisia ruokavalioon vaikuttavia sairauksia.

Ammattilainen tietää myös, miten uskonnot ja kulttuurit vaikuttavat ruuan raaka-aineiden valintaan.

Opiskelijoista muodostuu tiivis ryhmä. Eri näkökulmat rikastuttavat keskustelua teoriapainotteisina lähiopetuspäivinä. Omnian kouluttajat ovat kokeneita alan ammattilaisia.

Erityisruokavaliot hallitseva kokki on tarkka, huolellinen ja palveluhenkinen. Taloudellinen ajattelu on työssä keskeistä. Joukkuepelaajahenkeä ja avoimuutta kysytään myös, koska keittiössä työt tehdään aina yhteistyössä muiden kanssa.

Dieettikokin osaamiselle on työpaikoilla kysyntää ja ammattilaiset työllistyvät hyvin. Erityisosaamista tarvitaan, sillä erilaiset dieetit lisääntyvät jatkuvasti. Dieettikokkien työpaikat ovat yleisimmin henkilöstöravintoloissa ja suurtalouskeittiöissä.

Kenelle?

Suurtalous- ja ravintola-alalla työskentelevät henkilöt, joilla on alan peruskoulutus ja työkokemus (noin kaksi vuotta). Tutkinnon suorittaminen edellyttää työskentelyä suurtaloudessa tai ravintolankeittiössä, joka vastaa näyttöympäristönä tutkinnon perusteita.

Haku koulutukseen
Opiskelijavalinta

Kaikki kutsut toimitamme sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Koulutusaika

Lähiopetusta on n. 12-15 kertaa.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta, etätehtävistä, ryhmätöistä ja itsenäisestä työskentelystä. Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. 

Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, jos hakijalla on jo olemassa tutkinnossa vaadittava osaaminen.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa

  • Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi)

  • Päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Ravitsemushoidon toteuttaminen
  • Erityisruokavalioituotteiden ja palveluiden kehittäminen

1 osa majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnosta

Hinta

Tutkinnon hinta on 350 €

Lisätietoja antaa

Kouluttaja Tina Söderström, p. 040 126 7192, tina.soderstrom(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava lomakkeella, joka löytyy Omnian nettisivuilta, opiskelijan ohjeista ja lomakkeista.

Muutokset mahdollisia.