Baarimestarin erikoisammattitutkinto

”Baarimestarin erikoisammattitutkinto antoi loistavan päivityksen kansainvälistyneestä drinkkikulttuurista Suomessa. Koulutuksen myötä sain myös ajantasaista tietoa tämän päivän baarivälineistä ja tekniikoista. Lontoon reissu opintojen päätteeksi oli silmiä avaava opintomatka!”
– Omniasta valmistunut Aki Tiittanen

Baarimestarin erikoisammattitutkinto syventää alan ammattilaisen osaamista. Vuosittain tutkintoa suorittavien ryhmästä muodostuu verkosto, joka jää elämään myös koulutuksen jälkeen. Koulutuksen kruunaa tammikuinen opintomatka baarialan uusien tuulien ytimeen, Lontooseen.

Koulutuksessa hiotaan tekniikka kuntoon: miten juomat tarjoillaan ja miten juomasekoitukset rakennetaan, ravistetaan ja sekoitetaan oikeaoppisesti. Omniassa baaritekniikkaa opetetaan Suomen baarimestareiden ja kannattajien kerho F.B.S.K. ry:n kilpailuvaatimusten mukaan. Tarjolla on myös kahden illan koulutus flairtendingiä eli flöörausta, jota opettavat Suomen mestarit. Myös vierailut muun muassa alkoholijuomien maahantuontiyrityksiin ja kahvipaahtimoon kuuluvat ohjelmaan.

Hyvä baarimestari on joustava, palveluhenkinen, oma-aloitteinen ja luonteva asiakkaita palvellessaan: hän osaa ottaa asiakkaan toiveet huomioon.

Baarimestarit työskentelevät ravintoloiden tai hotellien baareissa. Omniassa suoritettu baarimestarin erikoisammattitutkinto syventää alan osaamista ja on tae osaavasta baarityön ammattilaisesta!

Kenelle?

Hotelli- ja ravintola-alalla työskentelevät henkilöt, joilla on alan peruskoulutus ja / tai työkokemus (noin kaksi vuotta). Tutkinnon suorittaminen edellyttää työskentelyä anniskeluravintolassa, joka vastaa näyttöympäristönä tutkinnon perusteita.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Haastattelut ovat viikoilla 7-8/18.

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan pyydettäessä myös kirjeitse.   

Kaikki kutsut toimitamme sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Koulutusaika

Opetusta on noin kaksi kertaa kuukaudessa pääsääntöisesti klo 16-20.
Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta, etätehtävistä, ryhmätöistä ja itsenäisestä työskentelystä. Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, jos hakijalla on jo olemassa tutkinnossa vaadittava osaaminen. Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko.

Hinta

Tutkinnon hinta on 400 €.

Valmistavassa koulutuksessa on mahdollisuus opintomatkaan Lontooseen (syksy 2018). Matkan omakustannushinta on 250€.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Jaana Karvinen, p. 046 8515 772, jaana.karvinen(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Satu Mähönen, p. 040 1267 446, satu.mahonen(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava lomakkeella, joka löytyy Omnian nettisivuilta, opiskelijan ohjeista ja lomakkeista.

Muutokset mahdollisia.