Yrittäjän ammattitutkinto maahanmuuttajataustaisille yrittäjille

Maahanmuuttaja, haluatko yrittäjäksi? Tarvitsetko apua yrityksen perustamisessa? Haluatko tukea yrityksesi kehittämisessä? Tule mukaan yrittäjävalmennukseen.
Kohti yrittäjyyttä – be an entrepreneur -valmennusohjelma! on sinulle, joka haluat perustaa yrityksen tai olet juuri perustanut sen. Koulutuksessa saat tietoa yrittäjyydestä Suomessa, teet yrityksesi liiketoiminnalle suunnitelman, tuotteistat oman osaamisesi, laadit markkinointisuunnitelman ja saat tietoa yrityksen rahoituksesta.

Valmennus sisältää työpajoja, asiantuntijapuheenvuoroja, keskusteluja, harjoituksia, itsenäistä opiskelua ja vertaisoppimista sekä ryhmä-, pienryhmä- ja yksilöohjausta. Saat tukea ja valmiuksia yrittäjänä toimimiseen, palvelujen muotoiluun ja kehittämiseen sekä tavoitteellisesta ja kannattavasta toiminnasta. Lisäksi opit monipuolisia menetelmiä, joita voit soveltaa käytännön työhösi. Tunnistat omat vahvuutesi ja kehittämisalueesi. Valmennusohjelma toteutetaan pääosin suomeksi, mutta voit tehdä tehtäväsi englanniksi.

Yrittäjä on rohkea ja uskaltaa ottaa riskejä, jotka ovat hallittavissa. Yhteistyökyky, verkostoitumistaidot ja täsmällisyys ovat ominaisuuksia, joita tarvitaan asiakassuhteissa ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Epävarmuutta täytyy sietää ja olla sitkeä.
Yrittäjyys ei kuitenkaan vaadi supermiehen voimia! Yrittämisessä tarvitaan samoja valmiuksia kuin työelämässä, opiskelussa, tai esimerkiksi harrastuksissa; ahkeruus, oma-aloitteisuus, sosiaaliset taidot, itseluottamus ja halu kehittyä riittävät hyvin.

Yrittäjän ammattitutkinnon antaa sinulle valmiudet työskennellä yrittäjänä. Koulutuksen käytyäsi osaat yrityksen perustamiseen liittyvät tehtävät.

Kenelle?

Maahanmuuttajille, jotka suunnittelevat yrityksen perustamista tai ovat juuri perustaneet yrityksen.

Haku koulutukseen
8.2.2021 - 26.9.2021

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Koulutusaika
27.9.2021 - 31.10.2022

Koulutus sisältää 12 valmennuspäivää.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Toimipiste
Toteutus

Opiskelu kestää noin 12 kuukautta. Sinulle tehdään henkilökohtainen suunnitelma opiskelusta. Suunnitelmassa arvioidaan, mitä osaamista sinulla on jo ja mitä osaamista tarvitset.

Koulutuksen sisältö

Opetus muodostuu yritystoiminnan kehittämisen aihealueista, palvelujen muotoilusta sekä myynnin, markkinoinnin ja viestinnän työkaluista.

Koulutuspäivien aiheita ovat mm. yrityksen talouden suunnittelu ja johtaminen, asiakkuudet, verkostoituminen, viestintä sekä palvelumuotoilu.

Lue lisää tutkinnonperusteista

Hinta

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 450 €.
Oppisopimuskoulutus on maksuton.

Lisätietoja antaa

Kouluttaja Ilkka Gramén, p. 040 1267 173, ilkka.gramen@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.
Mutokset mahdollisia.