Tullialan ammattitutkinto

Työskenteletkö yrityspuolella tulliasioinnin parissa? Haluaisitko osoittaa osaamisesi ja saada siitä tutkintotodistuksen? Tämä on mahdollista suorittamalla Tullialan ammattitutkinnon.

Hallitsetko työssäsi voimassaolevat tullauksen rajoitukset ja lupamenettelyt? Osaatko hoitaa ilmoitusmenettelyt säädöksien vaatimalla tavalla? Pystytkö laskemaan tullauksen verot ja maksut? Tullialan ammattitutkintoon kuuluvassa koulutuksessa saat vastauksia mm. näihin osa-alueisiin.

Sinua kouluttavat tullialan ammattilaiset Tullin koulutuksesta, ja Omnia tutkinnon järjestäjänä huolehtii tutkintosi suorittamisen osuudesta.

Sinulla tulee olla työpaikka ulkomaankauppaa tekevässä yrityksessä tullaus-, huolinta- tai alusselvitystehtävissä, sillä tutkinto suoritetaan hoitamalla näihin liittyviä töitä noudattaen tullialaa koskevia säädöksiä ja määräyksiä. Pohjakoulutusvaatimuksia ei ammattitutkintoon ole.  

Koulutuspolku rakennetaan jokaiselle osallistujalle huomioiden aikaisempi osaaminen. Voit myös suorittaa tutkinnon tai tutkinnon osia ilman valmistavaan koulutukseen osallistumista, jos sinulla on riittävä tutkinnon vaatima osaaminen.

Omniassa suoritettu tullialan ammattitutkinto on takuu osaavasta ulkomaankaupan ammattilaisesta! Työnantajina ovat ulkomaankauppaa käyvät yritykset sekä huolinta-alalla toimivat organisaatiot.

Tullialan ammattitutkinto antaa sinulle jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät kansainvälistä kauppaa käyvien yrityksien tullaus-, huolinta- ja alusselvitystehtävissä.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Mahdollinen haastattelukutsu lähetetään sähköpostitse. Myös valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Hakeutumista koskevat tiedustelut:
sirpa.h.manninen@omnia.fi
p. 046-851 5181

Koulutusaika

Koulutusaika n. 1–1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Tutkintoon sisältyy 16 - 18 lähipäivää henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Ensimmäiset lähipäivät ovat 2-3.2.2021. Lähiopintoihin on varattu aikaa 2.2 2021 – 8.4.2022.

Toimipiste

Tullin koulutus, Pasilan virastotalo, Opastinsilta 12, 00240 Helsinki

Toteutus

Tullin koulutus ja Omnia toteuttavat yhteistyössä Tullialan ammattitutkinnon tullipalvelun osaamisalalle. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. 

Opintojesi alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma tarvittavan ammattitaitosi hankkimiseen ja tutkinnon suorittamiseen. Voit myös suorittaa tutkinnon ilman valmistavaan koulutukseen osallistumista, jos sinulla on riittävä tutkinnon vaatima osaaminen.

Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Tutkintoon sisältyy kolme pakollista ja yksi valinnainen tutkinnon osa.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Tavaratuntemus
  • Tavaran tuonti
  • Tavaran vienti

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Tavaran passitus
  • Alusselvitys
  • Yrityksen tulliasioinnin oikeellisuus
Hinta

Oppisopimuksena maksuton tai 1500€