Tarjoilijan ammattitutkinto

Tarjoilijan ammattitutkinto syventää osaamistasi ja ammattitaitoasi. Vuosittain tutkintoa suorittavien ryhmästä muodostuu verkosto, joka jää elämään myös koulutuksen jälkeen.

Ryhmä muodostuu tarjoilijan ammattitutkinnon ja baarimestarin erikoisammattitutkinnon suorittajista. Koulutuksen kruunaa yhteinen opintomatka alan uusien tuulien ytimeen Lontooseen.

Teorian ja käytännön yhdistämistä elävöittävät alan huippua edustavat vierailevat kouluttajat. Myös vierailut esimerkiksi alkoholijuomien maahantuontiyrityksiin rytmittävät opiskelua.

”Opiskelu Omniassa rakennetaan työn ehdoilla, joten tutkinnon voi suorittaa joustavasti työn ohessa. Omniassa on asiantuntevat kouluttajat ja valtavasti osaamista. Lontoon reissu opintojen päätteeksi oli silmiä avaava opintomatka!”
– Omniasta valmistunut Aki Tiittanen

Omnialla on erinomaiset kansainväliset yhteydet ja kokemus opiskelijoiden vaihtojen järjestämisestä on poikkeuksellisen vahvaa. Monen opiskelijan ura onkin saanut Omniasta kansainvälisen suunnan!

Tarjoilija on palveluhenkinen hyvien tapojen ammattilainen, joka saa asiakkaan hymyilemään huononakin päivänä. Juoma- ja ruokatietous kehittyy opiskelun ja ennen kaikkea kokemuksen myötä. Hyvä tarjoilija on kiinnostunut alastaan ja ottaa omatoimisesti oppia alan trendeistä.

Tarjoilijan työ on aina tiimityötä muun keittiö- ja ravintolahenkilökunnan kanssa. Sosiaaliset taidot yhdistettynä kielitaitoon, järjestelmällisyyteen ja kiireen sietokykyyn siivittävät osaavan ammattilaisen uraa.

Työllisyysnäkymät ovat hyvät: osaavat tekijät löytävät paikan helposti. Tarjoilijana työskentelet à la carte -ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, kokouspalveluissa, tai ketjuravintoloissa. Moni viihtyy myös liikenneasemilla, matkustajalaivoilla ja kahviloissa, tai yhdistää erilaisia työpaikkoja joustavasti oman mielenkiinnon ja elämäntilanteen mukaan.

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Hotelli- ja ravintola-alalla työskentelevät henkilöt, joilla on alan peruskoulutus ja / tai työkokemus (noin kaksi vuotta). Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tapa suorittaa tutkinto työn ohessa. Aiemmin hankitut tiedot ja taidot huomioidaan räätälöitäessä henkilökohtaista tutkinnon suorittamisen suunnitelmaa. Tutkinnon suorittaminen edellyttää työskentelyä anniskeluravintolassa, joka vastaa näyttöympäristönä tutkinnon perusteita.

Haku koulutukseen
4.12.2017 - 28.1.2018

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan pyynnöstä myös kirjeitse.   

Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku@omnia.fi.

Koulutusaika
5.3.2018 - 28.2.2019

Opintojen aloitus 5.3.2018.

Opetusta on noin kaksi kertaa kuukaudessa pääsääntöisesti klo 16 - 20.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, mikäli hakijalla on jo olemassa tutkinnossa vaadittava osaaminen. Osaaminen tunnistetaan henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Toteutus

Tutkintoon valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Tutkinto on mahdollista suorittaa osallistumalla ainoastaan tutkintotilaisuuksiin. Hakijan edellytykset suorittaa tutkinto ilman valmistavaa koulutusta selvitetään hakeutumisvaiheessa.

Valmistavaan koulutukseen sisältyy opintomatka Lontooseen lokakuussa 2018. Matkan omakustannushinta on 250€.

Koulutuksen sisältö

Tarjoilijan ammattitutkinto sisältää kaksi pakollista ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa:

  • Kahvilaravintolan myynti ja tarjoilu
  • Ruokaravintolan tarjoilu

Valinnainen tutkinnon osa

  • Tilaus- ja kokouspalvelu
  • Baaritarjoilu
  • Viinitarjoilu
  • Yrittäjyys
  • Tutkinnon osa toisesta perus- ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta
Hinta

Tutkinnon hinta on 300 €  (+ matka 250 €)

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Jaana Karvinen, p. 046 851 5772, jaana.karvinen(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Satu Mähönen, p. 040 126 7446, satu.mahonen(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava ao. lomakkeella.

Muutokset mahdollisia