Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto syventää osaamistasi ja ammattitaitoasi ravintola-alan ja baarimestarin työssä. Koulutuksessa voit valita joko baarin asiakaspalvelun osaamisalan tai ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan. 

Omniassa on panostettu jo vuosia baarimestareiden koulutukseen ja perinnettä halutaan jatkaa ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon osana. Omniasta valmistuneet baarimestarit ovat menestyneet SM-kisoja myöten.

Koulutuksen kruunaa yhteinen opintomatka ulkomaille.

"Lontoon matka oli yksi olennaisista syistä miksi alunperin kiinnostuin juuri Omnian järjestämästä baarimestarikoulutuksesta. Opintomatka kertoi myös koulutuksen laadukkuudesta ja siihen panostuksesta Omniassa."
- Hanna Ahonen, Omnian opiskelija

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. Ravintolan asiakaspalvelun ammatilaisella on halu kehittyä alalla, sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Hän suorastaan rakastaa asiakaspalvelutyötä! Ravintola-alalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.

Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suoritettuasi osaat esitellä, suositella ja myydä baarin alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomatuotteita, sekä kotimaisia ja kansainvälisiä juomasekoituksia. Osaat myös käyttää baarin koneita, laitteita ja perustyövälineitä. Lisäksi osaat käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti, sekä tiedät hinnoittelun periaatteet. Sinulta onnistuu myös inventointiin, varastokirjanpitoon ja varaston kiertoon liittyvät tehtävät.

Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittettuasi voit työskennellä erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suoritettuasi osaat esitellä, suositella, myydä ja tarjoilla ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Osaat palvella asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti. Pystyt myös kertomaan asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat. Osaat palvella erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita sekä käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti, sekä käyttää eri työmenetelmiä, koneita ja laitteita.

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suoritettuasi voit työskennellä tarjoilijana erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu henkilölle, joka toimii ravitsemisalalla baarin tai ravintolan asiakaspalvelutehtävissä. Koulutuksen aikana henkilöllä on oltava työpaikka, jossa hänellä on mahdollisuus toimia ja kehittyä työtehtävissään.

Hakijalla tulee olla tehtynä alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta.

Haku koulutukseen
27.2.2021 - 13.8.2021
Opiskelijavalinta

Haastattelut aloitetaan viikolla 30.

Muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi.

Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä.
Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku@omnia.fi.

Koulutusaika
6.9.2021 - 6.9.2022

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kutsutaan sähköpostilla suomen kielen kokeeseen tarvittaessa (taso B1.1.).

Toimipiste

Lakelankatu 1, Espoon keskus

Toteutus

Opetuskieli suomi.

Koulutuksen sisältö

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto 120 osp

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp

Baarin asiakaspalvelun osaamisala:

 • Baarityössä toimiminen, 45 osp

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisala:

 • Ruokaravintolassa toimiminen, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Cocktailbaarissa toimiminen 35 osp
 • Juhlapalvelussa toimiminen 20 osp
 • Henkilöstöravintolassa toimiminen 20 osp
 • Kahvilan asiantuntijana toimiminen 35 osp
 • Olutravintolassa toimiminen 35 osp
 • Ravintolan tuotteen kehittäminen 15 osp
 • Tilaustarjoilussa toimiminen 20 osp
 • Viinibaarissa toimiminen 35 osp
 • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10-15 osp

Tutkintoon sisältyy opintomatka ulkomaille, matkan opiskelija maksaa itse. Matkan hinta on 250 €.

Hinta

Tutkinnon hinta on 350 euroa.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Jaana Karvinen, jaana.karvinen@omnia.fi, puh. 0468515772.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Opiskelumaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.