Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto laitoshuoltajille ja toimitilahuoltajille

Laitoshuoltajan ja toimitilahuoltajan ammattitutkinto Omniassa tarjoaa tuoreinta tietoa puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen uusista tuulista. Ammattitutkinnon myötä roolisi työpaikalla voi kasvaa, ja työnkuvaan voi sisältyä esimerkiksi toisten työntekijöiden ohjaamista ja perehdyttämistä.

Eteneminen alalla on mahdollista, kun kehittää osaamistaan työssä ja koulutuksessa. Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala työllistää hyvin.

Onko sinulla monipuolista kokemusta puhtauspalvelualasta ja/tai alan perustutkinto?

Koulutus on tarkoitettu alalla työskenteleville tai alan perustutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää osaamistaan ja toimia vastuullisemmissa tehtävissä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla.

Laitoshuoltajan ja toimitilahuoltajan työ on itsenäistä ja vaatii tarkkuutta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja järjestelmällisyyttä. Asiakaslähtöisyys, ympäristötietoisuus ja laaja-alainen käsitys kiinteistön elinkaareen vaikuttavista tekijöistä ovat työssä tärkeitä.

Laitoshuoltajat työskentelevät sairaaloissa, palvelutaloissa sekä muissa terveyden- ja sosiaalihuoltoalan työpaikoissa. Työtehtävät voivat sisältää myös asiakaspalveluun liittyviä tehtäviä kuten ruokahuoltotehtäviä.

Toimitilahuoltajat työskentelevät mm. oppilaitoksien, päiväkotien, uimahallien, hotellien ja toimistokiinteistöjen puhtaanapidossa. Toimitilahuoltaja pitää tilat puhtaana ja huolehtii kiinteistön toimivuudesta.

Monikulttuurisuus on työssä arkipäivää. Jos haluat kansainvälistä työkokemusta, Omnia on sinulle juuri oikea paikka. Erinomaiset kansainväliset yhteydet mahdollistavat työssä oppimisjaksot ulkomailla.

Meillä on hyvät verkostot alan yrityksiin ja väline- sekä konevalmistajiin mm. koulutus- ja oppisopimusten puitteissa. Yritykset järjestävät myös oppilaitosvierailuja, joten opiskelijoilla on mahdollisuus päästä tutustumaan yritysten toimintaan.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu alalla työskenteleville tai alan perustutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää osaamistaan ja toimia vastuullisimmissa tehtävissä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla.

Haku koulutukseen
26.7.2021 - 1.10.2021
Koulutusaika
18.10.2021 - 18.10.2022

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista.

Toimipiste
Toteutus

Monimuoto-opetus, lähiopetus, päiväopetus, etäopetus

Koulutuksen sisältö

Toimitilahuollon osaamisala valinnaiset pakolliset tutkinnon osat:

  • Laitoshuoltaja Laitoshygieniapalvelut 45osp
  • Toimitilahuoltaja (AT) Ylläpitosiivouspalvelut 45osp

Kaikilla osaamisaloilla pakollinen tutkinnon osa:

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen 15osp

Lisäksi valitaan valinnaisia tutkinnon osia 90osp

Lue lisää tutkinnon muodostumisesta Opintopolun ePerusteista

Hinta

Tutkinnon voi suorittaa joko omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena. Omaehtoisen koulutuksen hinta on 500 €.

Lisätietoja antaa

Tiiminvastaava Jaana Nisumaa
Jaana.Nisumaa@omnia.fi
p. 040 126 4933