Vaatetusalan ammattitutkinto

Ompelijakisälli

Laskeutuvat helmat, istuvat uumat, kauniit kankaat, kiehtovat yksityiskohdat! Omnia tarjoaa mahdollisuuden syventyä joko suurten, ateljee-tyyppisten juhlapukujen, tai historiallisten näyttämöpukujen maailmaan.

Ompelijakisälli on kisällikoulu muodin ja tyylien maailmassa. Ompelija syventää koulutuksessa ammattitaitoaan muodonhallinnassa, materiaalien käsittelyssä ja ompelutekniikassa.

Ompelijoilta kysytään hyviä kädentaitoja, motivaatiota, tarkkuutta ja aikaansaavaa työotetta, sekä innostunutta asennetta muotiin ja tyyliin. Ompelijakisälli on tahdikas myös asiakaspalvelijana.

Ompelijakisälli työskentelee mittatilausompelimossa, teatterin ompelimossa, tai tv- tai elokuvatuotantojen puvustossa. Työ on vaatteen suunnittelua ja valmistusta, asiakaspalvelua, tai vaikkapa työskentelyä muotisuunnittelijan työparina.

Monet Ompelijakisällit perustavat oman yrityksen. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista!

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu vaatetusalan ammatillisen perustutkinnon tai vastaavat taidot omaaville ja ensisijaisesti jo alan työkokemusta hankkineille opiskelijoille.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan haastatteluun.

Opiskelu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kaikki kutsut toimitamme sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Koulutusaika

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli sinulla on jo riittävästi osaamista.

Koulutus järjestetään opiskelijan suuntautumisen mukaan moduuleittain noin 3 arkipäivänä viikossa. Moduulit toteutuvat pääosin päiväopetuksena klo 9-16 välisenä aikana, osin iltaopetuksena klo 16-20 välisenä aikana. Lisäksi opiskeluun kuuluu itsenäistä työpajatyöskentelyä iltaisin henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Mahdollisuus työpajatyöskentelyyn on ma - to klo 16–20.30.

Kielivaatimukset

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi ja joilla ei suomenkielellä suoritettua perustutkintoa, kutsutaan sähköpostilla suomen kielen kokeeseen (taso B1.2).

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä sekä työssä oppimisesta. Työssä oppimassa ollaan työpaikan normaalina työaikana.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko.

Opetuskieli on suomi.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • vaatteen ja asusteen valmistaminen
  • tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla
  • asun valmistaminen mittatilaustyönä

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 2):

  • tekstiilin ja muodin kiertotaloustuotteiden suunnitteleminen ja valmistaminen
  • erikoismitoitetun tuotteen suunnitteleminen ja valmistaminen mittatilaustyönä
  • tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta
Hinta

Koulutus kuuluu ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Tutkinnon opiskelijamaksu on 458 €. Koulutuksen harjoitustyöt tehdään pääsääntöisesti asiakastöinä, jolloin asiakkaat maksavat tuotteiden materiaalikulut.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Pauliina Oksala
puhelin 050 505 6640, pauliina.oksala(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Annakaisa Jortikka-Fredrikson
puhelin 046 851 5129, annakaisa.jortikka-fredrikson(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Muutokset mahdollisia.