Liike-elämä ja johtaminen

Myynnin ammattitutkinto

Muuttuvassa liiketoimintaympäristössä myyjä tarvitsee laajempaa osaamista kuin ennen. Myynnin ammattitutkinto antaa sinulle työkaluja hallita uusia mahdollisuuksia asiakashankinnassa ja asiakkuuksien kehittämisessä muun muassa sosiaalisen median maailmassa.

Myynnin ammattitutkinto kehittää ja syventää myyntialan ammattilaisen osaamista. Osa-alueina ovat myynti-, asiakaspalvelu-, markkinointi- ja ohjaustaidot, hinnoittelu ja kannattavuus, sekä liiketoimintaosaaminen. Opiskeluun kuuluvat lähiopetusta ja ryhmä- ja projektitöitä syventävät etätehtävät, työssäoppimisjaksot, sekä erilaiset yritysvierailut.

Työssä menestymiseen tarvitaan vuorovaikutustaitoja, tavoitteellisuutta, kykyä kuunnella ja sitkeyttä viedä asiat päätökseen. Myynnin ammattilaiset kouluttautuvat jatkuvasti ja seuraavat päivittäin toimialansa kehitystä, kilpailijoitaan sekä ympäristön ilmiöitä.

Työtä tehdään tiimeissä ja asiakkaiden parissa eli palveluhenkisyys, yhteistyötaidot ja luotettavuus ovat keskeinen osa myyjän ammattitaitoa. Kun vielä osaat asettaa itsellesi tavoitteita, olet oma-aloitteinen ja sopivasti kilpailuhenkinen, työ myynnin parissa on sinua varten!

Myynnin kenttä on monipuolinen. Varmaa on, että teet työtä tavoitteellisesti asiakkuuksien parissa. Voit toimia muun muassa ratkaisumyyjänä, vastuumyyjänä, tai vastata yksikkösi tilaus-toimitusprosessista tai markkinointitoimenpiteistä.  

Monen suunnitelmissa on myös oman yrityksen perustaminen. Omnia on oiva ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista.”

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Myynnin ammattitutkintoa suorittava myyjä toimii vastuullisissa tehtävissä; myy tuotteita ja/tai palveluita, kehittää yrityksensä asiakkuuksia ja hoitaa vastuullaan olevan tuoteryhmän tilaus-toimitusprosessia. Työtehtäviensä mukaisesti valinnainen suoritettava osa-alue toteutuu joko markkinointitoimenpiteiden suunnittelusta ja toteutuksesta, hankintojen suunnittelusta, tilauksien ja varaston hoitamisesta tai työssä oppimisen ohjaamisesta.

Haku koulutukseen
Opiskelijavalinta

Mahdollinen haastattelukutsu lähetetään sähköpostitse.

Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Koulutusaika

15.9.2017 – 31.12.2018

Tutkintoon sisältyy 12-14 lähipäivää henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti

Toteutus

Tutkinto on näyttötutkinto, jolloin osoitat tutkinnon vaatiman ammattitaidon omassa päivittäisessä työssäsi. Opintojesi alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma tarvittavaan ammattitaidon hankkimiseen ja tutkinnon suorittamiseen.

Kehität osaamistasi tutkintoon valmentavan koulutuksen avulla. Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta, itseopiskelua sekä työssä oppimista. Voit myös suorittaa tutkinnon ilman valmistavaan koulutukseen osallistumista, jos sinulla on riittävä tutkinnon vaatima osaaminen.

Voit myös suorittaa tutkinnon myös oppisopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta;

 • myyntiin valmistautuminen
 • myynnin toteuttaminen

ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta;

 • tuoteryhmän hoitaminen
 • markkinointitoimenpiteiden toteuttaminen
 • työssä oppimisen ohjaaminen
 • kauppiasyrittäjätoiminnan käynnistäminen

Pakollisten kahden tutkinnon osan keskeinen koulutussisältö:

 • Toimintaympäristön ja säädösten tuntemus, toimintaympäristön muutokset
 • Sosiaalisen median hyödyntäminen asiakastyössä
 • Työyhteisötaidot, oman työn suunnittelu ja kehittäminen
 • Tehokas ja taloudellinen toiminta
 • Asiakaspalvelutaidot, asiakaspalvelun kielet (ruotsi, englanti)
 • Asiakkuuksien hoito ja kehittäminen
 • Myyntityö, myyntitaitojen kehittäminen 

 

Markkinointitoimenpiteiden toteuttaminen:

 • Markkinointitoimenpiteiden suunnittelu, toteuttaminen ja kehittäminen

Työssä oppimisen ohjaaminen: 

 • Työssä oppimisprosessin suunnittelu ja toteutus

Saat yleiskuvan Myynnin ammattitutkinnon sisällöstä ja osaamisalueista, kun käyt tutustumassa tutkinnon osiin www.oph.fi ja teet www.osaan.fi testin.

Hinta

Tutkinnon voi suorittaa joko omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena.

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 400 € + tutkintomaksu 58 €. Oppisopimuskoulutuksessa maksat vain Opetushallitukselle tilitettävän tutkintomaksun 58 €.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Sirpa Manninen, p. 046 851 5181, sirpa.h.manninen(at)omnia.fi

Oppisopimuksesta Annukka Honkonen, p. 040 126 7136, annukka.honkonen(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Muutokset mahdollisia.