Liike-elämä ja johtaminen

Myynnin ammattitutkinto

Muuttuvassa liiketoimintaympäristössä myyjä tarvitsee laajempaa osaamista kuin ennen. Myynnin ammattitutkinto antaa sinulle työkaluja hallita uusia mahdollisuuksia asiakashankinnassa ja asiakkuuksien kehittämisessä muun muassa sosiaalisen median maailmassa.

Myynnin ammattitutkinto kehittää ja syventää myyntialan ammattilaisen osaamista. Osa-alueina ovat myynti-, asiakaspalvelu-, markkinointi- ja ohjaustaidot, hinnoittelu ja kannattavuus, sekä liiketoimintaosaaminen. Opiskeluun kuuluvat lähiopetusta ja ryhmä- ja projektitöitä syventävät etätehtävät, työssäoppimisjaksot, sekä erilaiset yritysvierailut.

Työssä menestymiseen tarvitaan vuorovaikutustaitoja, tavoitteellisuutta, kykyä kuunnella ja sitkeyttä viedä asiat päätökseen. Myynnin ammattilaiset kouluttautuvat jatkuvasti ja seuraavat päivittäin toimialansa kehitystä, kilpailijoitaan sekä ympäristön ilmiöitä.

Työtä tehdään tiimeissä ja asiakkaiden parissa eli palveluhenkisyys, yhteistyötaidot ja luotettavuus ovat keskeinen osa myyjän ammattitaitoa. Kun vielä osaat asettaa itsellesi tavoitteita, olet oma-aloitteinen ja sopivasti kilpailuhenkinen, työ myynnin parissa on sinua varten!

Myynnin kenttä on monipuolinen. Varmaa on, että teet työtä tavoitteellisesti asiakkuuksien parissa. Voit toimia muun muassa ratkaisumyyjänä, vastuumyyjänä, tai vastata yksikkösi tilaus-toimitusprosessista tai markkinointitoimenpiteistä.  

Monen suunnitelmissa on myös oman yrityksen perustaminen. Omnia on oiva ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista.”

Kenelle?

Myynnin ammattitutkintoa suorittava myyjä toimii vastuullisissa tehtävissä; myy tuotteita ja/tai palveluita, kehittää yrityksensä asiakkuuksia ja hoitaa vastuullaan olevan tuoteryhmän tilaus-toimitusprosessia. Työtehtäviensä mukaisesti valinnainen suoritettava osa-alue toteutuu joko markkinointitoimenpiteiden suunnittelusta ja toteutuksesta, hankintojen suunnittelusta, tilauksien ja varaston hoitamisesta tai työssä oppimisen ohjaamisesta.

Haku koulutukseen
8.2.2018 - 31.5.2018

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Hakijaan ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse.

Edellytyksenä valinnalle on, että hakijalla on joko alan työpaikka tai mahdollisuus saada alalta työssäoppimis- tai harjoittelupaikka.

Koulutusaika
3.4.2018 - 2.10.2019

Opintojen aloitus joustavasti kevään 2018 aikana.

Koulutusaika n. 1 – 1,5 vuotta Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Tutkintoon sisältyy 12-14 lähipäivää.  

Toteutus

Opintojesi alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tarvittavaan ammattitaidon hankkimiseen ja osaamisen näyttämiseen. Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta, itseopiskelua sekä työssä oppimista. Voit myös suorittaa tutkinnon ilman koulutukseen osallistumista, jos sinulla on riittävä tutkinnon vaatima osaaminen.

Voit myös suorittaa tutkinnon oppisopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta; myyntiin valmistautuminen ja myynnin toteuttaminen ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta; tuoteryhmän hoitaminen tai markkinointitoimenpiteiden toteuttaminen tai työssä oppimisen ohjaaminen tai kauppiasyrittäjätoiminnan käynnistäminen.

Pakollisten kahden tutkinnon osan keskeinen koulutussisältö:

 

  • Toimintaympäristön ja säädösten tuntemus, toimintaympäristön muutokset
  • Sosiaalisen median hyödyntäminen asiakstyössä
  • Työyhteisötaidot, oman työn suunnittelu ja kehittäminen
  • Tehokas ja taloudellinen toiminta
  • Asiakaspalvelutaidot, asiakaspalvelun kielet (ruotsi, englanti)
  • Asiakkuuksien hoito ja kehittäminen
  • Myyntityö, myyntitaitojen kehittäminen

 

 

Markkinointitoimenpiteiden toteuttaminen:

  • Markkinointitoimenpiteiden suunnittelu, toteuttaminen ja kehittäminen

 

Työssä oppimisen ohjaaminen

  • Työssä oppimisprosessin suunnittelu ja toteutus

 

Saat yleiskuvan Myynnin ammattitutkinnon sisällöstä ja osaamisalueista, kun käyt tutustumassa tutkinnon osiin www. oph.fi ja teet www.osaan.fi testin.

Hinta

Tutkinnon voi suorittaa joko omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena.

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 400 €.

Lisätietoja antaa

tutkintovastaava Sirpa Manninen
p. 046 851 5181, sirpa.h.manninen(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.