Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Matkailupalvelujen ammattitutkinto syventää osaamistasi hotellin asiakaspalvelutyössä. Koulutus valmentaa sinua vastaanoton, aulabaarin tai muun asiakaspalvelu- ja myyntipisteen tai kokouspalvelujen työtehtäviin. Koulutuksen päätteeksi pääset tutustumaan kansainväliseen hotellimaailmaan Ranskaan suuntautuvalla opintomatkalla.

Omniassa on panostettu jo vuosia hotellivirkailijoiden koulutukseen ja vastaanoton palveluihin painottunutta koulutusta halutaan jatkaa Matkailupalvelujen ammattitutkinnossa. Omniasta valmistuneet hotellivirkailijat ovat työllistyneet lukuisiin pääkaupunkiseudun hotelleihin.

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja tai monipuolista työkokemusta asiakaspalvelutehtävistä. Matkailun ammattilainen omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja halun kehittyä alalla. Matkailualalla arvostetaan lisäksi hyvää kielitaitoa.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suoritettuasi osaat työskennellä hotellin vastaanotossa, kokouspalveluissa, aulabaarissa tai muussa myyntipisteessä ja toimia tarpeen mukaan myös muissa hotellin asiakaspalvelutehtävissä.

Työskentelet myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.

Kenelle?

Koulutukseen vaaditaan alan perusopintoja, kokemusta matkailu-, ravitsemis- tai talousalalta tai asiakaspalvelutehtävistä. Hotellin asiakaspalvelun ammattilaisella on halu kehittyä alalla, sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Hän suorastaan rakastaa asiakaspalvelutyötä! Matkailualalla vaaditaan myös hyvää kielitaitoa.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Haastattelut alkavat viikoilla 22 - 33. Valinnoista ilmoitetaan haastattelujen jälkeen.

Muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi.

Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku@omnia.fi.

Koulutusaika

Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 6-10 pv/kk (syys- joulukuun aikana), pääosin klo 16.00 - 20.15 välisenä aikana.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, jos sinulla on jo olemassa tutkinnossa vaadittava osaaminen.

Ilman aikaisempaa osaamista koulutus kestää keskimäärin yhden vuoden. Osaaminen tunnistetaan henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kutsutaan sähköpostilla suomen kielen kokeeseen tarvittaessa (taso B1.1.).

Toteutus

Koulutus aloitetaan 2.9.2019 kolmen päivän orientaatiojaksolla, jonka jälkeen jatketaan joka toinen viikko, kahtena iltana viikossa jouluun asti klo 16-20.

Työpaikalla oppiminen 3-6 kk, sekä opintomatka toukokuussa 2020.

Opetuskieli on suomi.

Koulutuksen sisältö

Matkailupalvelujen ammattitutkinto 150 osp

Pakolliset tutkinnon osat

  • Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Hotellin vastaanotossa toimiminen 45 osp
  • Kokous- tai kongressipalvelutehtävissä toimiminen 25 osp
  • Matkailun asiakas- ja myyntipisteen hoitaminen 30 osp

Tutkintoon sisältyy opintomatka Nizzaan, matkan opiskelijan osuus on 250 €.

Hinta

Tutkinnon hinta on 350 euroa.

Koulutus kuuluu ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Opiskelijamaksu ja mahdolliset muut kustannukset esim. materiaalikustannukset.

Koulutus kuuluu ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Lisätietoja antaa

Minna Naukler, p. 046 851 5087, minna.naukler@omnia.fi

Katja Kallionpää, p. 046 851 5085, katja.kallionpaa@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Opiskelumaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Muuta tietoa

Pääsääntöisesti koulutukseen hakeutuvan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei ole esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sellaista henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen.