Leipurin ammattitutkinto

Leipuri on kädentaitaja, jonka hyppysissä erilaiset raaka-aineet muotoillaan herkkusuiden iloksi. Omnia on tarkkojen ja luovien käsityön taitajien paikka, jossa alan trendejä haistellaan ja maistellaan huippuopettajien johdolla.

Tähtäätkö tulevaisuudessa vaativampiin työtehtäviin ja mahdollisesti leipurimestarin erikoisammattitutkintoon? Leipurin ammattitutkinto on tarkoitettu ammattilaisille, jotka valmistavat leipomotuotteita työssään ja haluavat kehittää omaa ammattitaitoaan.

Omnian vuoden mittainen koulutus antaa eväät vaativiinkin leipomotöihin, taikinan tekoon, kylmäleivontaan ja viimeistelytöihin. Lisäksi valitset itsellesi yhden kehittämisen alueen kuten leipurin taitotyön, yritystoiminnan tai kielitaidon vahvistamisen.

Moni syventää osaamistaan lähtemällä vaihtoon ulkomaille. Omnialla onkin erinomaiset kansainväliset yhteydet ja kokemus opiskelijoiden vaihtojen järjestämisestä on poikkeuksellisen vahvaa. Monen leipurin ura on saanut kansainvälistä nostetta opiskelijavaihdon ansiosta.

Kaksi kättä ja korkea työmoraali, mausteena runsaasti luovuutta ja sopivasti tarkkuutta. Leipurilta kysytään myös hyvää kuntoa, sillä työ on ajoittain fyysisesti raskasta. Työajat ajoittuvat usein aamuvarhaiseen ja työtahti on ripeä.

Kun sinulla on halu oppia uutta ja kehittää osaamisestasi, jokainen työpäivä maistuu hyvälle!

Työpaikat löytyvät perinteisistä kivijalkaleipomoista, kotileipomoista tai suurista leipomoyrityksistä. Työtä tarjoavat myös kahvilat ja konditoriat sekä markettien jauholeipomot ja leipäosastot. Joustavien valintojen ansiosta opintojen aikana voi erikoistua esimerkiksi varasto- ja lähettämötoimintaan, leipien ja muiden leivonnaisten pakkaamiseen tai pitopalveluun.

Monen suunnitelmissa on myös oman yrityksen perustaminen. Omnia on oiva ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista!

Kenelle?

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka ammatissaan valmistavat leipomotuotteita ja haluavat omaa ammattitaitoaan kehittäen hakeutua vaativimpiin työtehtäviin ja alan ylempään erikoisammattitutkintoon.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Työssä oppiminen on mahdollista suorittaa omalla työpaikalla, mikäli yrityksen tuotanto mahdollistaa tutkinnonperusteiden mukaisen oppimisen. Mikäli tutkinnon suorittajalla ei ole sopivaa työpaikkaa, työssä oppiminen toteutuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti suunnitelluilla työssä oppimisjaksoilla tarkoitukseen sopivissa leipomoalan yrityksissä.

Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi.

Koulutusaika

Kontaktiopetus lähijaksoilla ma – to iltaisin klo 16.15 – 21.00
Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toteutus

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona.

Valmistava koulutus toteutetaan lähiopetuksena, verkko-opetuksena sekä työssäoppimisena siten, että opintojen pääpaino on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa.
  
Kontaktiopetusta järjestetään tutkinnon osien osaamisvaatimuksiin perustuen toteutettavilla, jaksottaisilla opintokokonaisuuksilla. Kontaktijaksot ovat itsenäisiä kokonaisuuksia ja tutkinnon suorittajalle valitaan sopivimmat toteutukset henkilökohtaistamissuunnitelmassa. Kahden viikon mittaisia kontaktijaksoja järjestetään lukukauden aikana joka toinen kuukausi, toteutuksiin kuuluu myös itsenäistä verkko-opiskelua.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko. Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, jos osaamista on riittävästi.

Opetuskieli on suomi.

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu neljästä pakollisesta osasta ja yhdestä valinnaisesta osasta.

Tutkinnon pakolliset osat:

  • Ruokaleipien valmistus
  • Kahvileipien valmistus

Valinnaiset osat: (valitaan kaksi)

  • Einestuotteiden valmistus
  • Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta
  • Leipurikisällin taitotyö
  • Työpaikkaohjaajana toimiminen
Hinta

Valmistava koulutus maksaa 350 euroa + OPH:lle tilitettävä tutkintomaksu 58,00 euroa.

Oppisopimusopiskelijalta peritään ainoastaan tutkintomaksu, valmistavan koulutuksen kustannus on oppisopimustoimistokohtainen.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Samu Koskimies
puhelin 040 126 4891, samu.koskimies(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Satu Mähönen
puhelin 040 126 74 46, satu.mahonen(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava lomakkeella, joka löytyy aikuisopiston nettisivuilta: aikuisopiskelijalle > oppaat ja lomakkeet.

Muutokset mahdollisia.