
Leipomoalan ammattitutkinto
Omnia on tarkkojen ja luovien käsityön taitajien paikka, jossa alan trendejä haistellaan ja maistellaan huippuopettajien johdolla. Leipomoalan ammattitutkinto sopii sinulle, jos olet jo leipomoalan ammattilainen ja haluat kehittää omaa ammattitaitoasi ja edetä työurallasi vaativampiin työtehtäviin.
Voit valita itsellesi sopivimman osaamisalan kolmesta vaihtoehdosta; kondiittorikisälli luo käsillään kaunista ja maistuvaa, leipurikisällin hyppysissä erilaiset raaka-aineet muotoillaan herkkusuiden iloksi ja leipomoteollisuuden kisälli valmistaa monenlaiset herkulliset suolaiset ja makeat leipomotuotteet.
Koulutuksen aikana voit syventää osaamistasi myös lähtemällä vaihtoon ulkomaille. Omnialla onkin erinomaiset kansainväliset yhteydet ja kokemus opiskelijoiden vaihtojen järjestämisestä on poikkeuksellisen vahvaa.
Hakijalta edellytetään leipomo- tai konditoria-alan perustietoja ja -taitoja. Oleellista on, että tuotteet, massat ja taikinat sekä työvälineet ja valmistustekniikat ovat sinulle tuttuja.
Alan perusosaamisen lisäksi tutkinnon suorittamista ja alalla menestymistä tukee kyky ottaa vastuuta omasta työstäsi, toimia itsenäisesti erilaisissa työtehtävissä ja hahmottaa työn ja toiminnan kokonaisuuksia.
Kun sinulla on halu oppia uutta ja kehittää osaamisestasi, jokainen työpäivä maistuu hyvälle!
Kondiittorikisällin osaamisalalla voit kohdentaa osaamistasi esimerkiksi ravintola- ja cateringalan tarpeisiin. Leipurikisällinä osaat toimia kaikissa leipomotyön työvaiheissa. Usein ammattitutkinnon suorittaneet leipurit ovat työpaikkansa avainhenkilöitä ja vastaavat tuotannon kriittisistä työvaiheista, kuten taikinan teosta tai paistamisesta. Leipomoteollisuuden kisällinä voit toimia ammattilaisena leipomoteollisuuden suurissa tuotantolaitoksissa.
Koulutus soveltuu parhaiten henkilölle, joka haluaa edelleen kehittää ja syventää osaamistaan valitsemallaan leipomoalan tuotannon alueella ja edetä työurallaan vaativampiin työtehtäviin.
Ammattitutkinnon suorittaminen ei edellytä, että sinulla on työpaikka leipomossa tai konditoriassa.
Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan pyynnöstä myös kirjeitse.
Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku@omnia.fi
Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kutsutaan sähköpostilla suomen kielen kokeeseen tarvittaessa (taso B1.1.).
Kondiittorikisälli
Pakolliset tutkinnon osat
- Elintarviketurvallisuuden hallinta 30 osp
- Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen 30 osp
- Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi)
- Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen 30 osp
- Voileipäkakkujen ja cocktailpalojen valmistaminen 30 osp
- Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta 30 osp
- Leipomoalan taitotyö 30 osp
- Työpaikkaohjaajana toimiminen 30 osp
Leipurikisälli
Pakolliset tutkinnon osat
- Elintarviketurvallisuuden hallinta 30 osp
- Ruokaleipien valmistus 30 osp
- Kahvileipien valmistus 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi)
- Leipomoeinestuotteiden valmistus 30 osp
- Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta 30 osp
- Leipomoalan taitotyö 30 osp
- Työpaikkaohjaajana toimiminen 30 osp
Leipomoteollisuuden kisälli
Pakolliset tutkinnon osat
- Elintarviketurvallisuuden hallinta 30 osp
- Käynnissäpito leipomoteollisuudessa 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 1 (valitaan yksi)
- Taikinan valmistus leipomoteollisuudessa 30 osp
- Massan valmistus leipomoteollisuudessa 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 2 (valitaan kaksi)
- Muotoilu leipomoteollisuudessa 30 osp
- Nostatus ja pakastaminen leipomoteollisuudessa 30 osp
- Paistaminen ja viimeistely leipomoteollisuudessa 30 osp
- Pakkaamo- ja lähettämötoiminnot leipomoteollisuudessa 30 osp
- Työpaikkaohjaajana toimiminen 30 osp
350 euroa.
Tutkintovastaava Jouko Madetoja
puhelin 050 530 6638, jouko.madetoja@omnia.fi
Ammatilliset koulutukset
Ajankohtaista
Suunta hukassa?
InfoOmnia auttaa!
InfoOmnia tarjoaa hakijoille ohjausta ja neuvontaa.