Lähiesimiestyön ammattitutkinto sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle

Tarvitsetko uusia työkaluja, ideoita ja menetelmiä lähiesimiestyöhösi sote-alalla? Kaipaatko ajatustenvaihtoa muiden sote-alalla työskentelevien esimiesten ja tiimivetäjien kanssa?

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle suunnattu koulutus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden arvioida ja kehittää omaa rooliasi työryhmän tai tiimin vetäjänä. Pääset keskustelemaan arjen haasteista toisten esimiesten kanssa ja saat välineitä tiimisi tavoitteelliseen johtamiseen. Kehität ymmärrystäsi erilaisista toimintatyyleistä Disc-toimintatyyliarvion avulla ja pohdit keinoja vahvistaa työntekijöiden tyytyväisyyttä työhönsä ja sitoutumista omaan organisaatioonsa. Kehität työpaikkanne käytäntöjä koulutuksen aikana ja viet käytäntöön koulutuspäivissä syntyneitä ideoita ja hyväksi todettuja toimintatapoja.

Tutkinto sopii erinomaisesti esimerkiksi tiiminvetäjälle, vastaavalle hoitajalle, palveluvastaavalle, osaston lähiesimiehelle ja työryhmän vetäjälle sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Tutkinto suoritetaan näyttöinä omassa työssä, joten sinulla tulee olla työryhmä, jonka työskentelyä ohjaat.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa työkaluja esimiestyöhön ja syventää työssä tarvittavaa ammattitaitoa ja osaamista. Tutkinnon suorittaminen on myös keino tunnustaa työelämässä hankittua osaamista ja edetä uusiin haasteisiin.

Haku koulutukseen
1.3.2021 - 10.9.2021

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Koulutusaika
1.10.2020 - 30.11.2022

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista

Toimipiste

Koulutuksen valmennuspäivät järjestetään Kirkkokatu 16 A, Espoo.

Toteutus

Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, tehtävistä, verkko-opinnoista, ryhmätöistä, itsenäisestä työskentelystä sekä työssä oppimisesta. Koulutuspäivät valitaan yhdessä ryhmävastaavan kanssa henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Opiskelu suoritetaan työn ohessa, koulutuspäiviä on noin kerran kuussa.

Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuksella. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa

  • Lähiesimiehenä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista tutkinnon suorittaja valitsee kaksi

  • Asiakassuhteiden hoito
  • Toiminnan kannattavuus
  • Henkilöstötyö
  • Kehittämissuunnitelma
  • Tutkinnonosa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Lue lisää tutkinnonperusteista

Koulutus on käytännönläheistä ja vuorovaikutteista. Oppimisen tukena on verkko-oppimisympäristö. Opetuskieli on suomi.

Hinta

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 450 €. Oppisopimuskoulutus on maksuton.

Lisätietoja antaa

Kouluttaja Pirkko Taipale, p. 040 126 7664, pirkko.taipale@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Muutokset mahdollisia.