Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Haluatko kehittyä työryhmän vetäjänä tai lähiesimiehenä? Oletko siirtymässä esimiestehtäviin?

Tule vahvistamaan esimiestyössä tarvittavia taitoja ja verkostoitumaan muiden samassa roolissa työskentelevien kanssa. Lähiesimiestyön ammattitutkinto on toimialasta riippumaton lähiesimiehille sekä työryhmän tai tiimin vetäjille suunnattu huippusuosittu tutkinto. Tutkinnon suorittaminen ja siihen liittyvä koulutus tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden oman osaamisen syventämiseen, verkostoitumiseen ja oppimiseen ammattitaitoisten kouluttajien tuella.

Tutkintokoulutus on vuorovaikutteista ja osallistavaa. Se sisältää käytännönläheisiä asiantuntijapuheenvuoroja, ryhmäkeskusteluja, vertaisoppimista ja case-harjoituksia. Osana opintoja laadit omaa toimintatyyliäsi kuvaavan DiSC-työyhteisöprofiilin. Oppimisen tukena on verkko-oppimisympäristö ja laaja tarjonta laadukkaita koulutusvideoita. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi pienryhmä- ja yksilöohjausta tutkinnon suorittamiseen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa yksilöllinen opintopolku ja opiskelet vain niitä asioita, joissa sinulla on tarve kehittyä. Tutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa määritelty osaaminen omissa työtehtävissä, omalla työpaikalla. Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaminen kestää noin vuoden.

“Suosittelen koulutusta kaikille, jotka haluavat ideoita, näkemystä ja käytännön työkaluja omaan esimiestyöhönsä. Koulutus on myös mainio tilaisuus verkostoitua. Ryhmässä on tilaa yhteisille pohdinnoille ja keskustelulle!”
– Kouluttaja Pirkko Taipale, Omnia

Voidaksesi suorittaa lähiesimiestyön ammattitutkinnon sinun tulee toimia esimiehenä tai työskennellä tehtävissä, joissa ohjaat ja suunnittelet työryhmän tai tiimin työtä.Voit olla jo kokenut esimies tai vasta aloitteleva tiiminvetäjä. Omnian koulutuksessa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien.

Mikäli suoritat tutkinnon oppisopimuksella, nimetään sinulle työpaikaltasi työpaikkaohjaaja, jonka tehtävänä on tukea työssä tapahtuvaa oppimista. Tarvitset työpaikaltasi myös henkilön, joka arvioi näytöissä osoittamaasi osaamista.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa työkaluja esimiestyöhön ja syventää työssä tarvittavaa ammattitaitoa ja osaamista. Tutkinto on myös tapa tunnustaa työssä jo hankittua osaamista, ja se luo uusia mahdollisuuksia ja avaa tärkeitä verkostoja työelämässä.

Kenelle?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka toimit lähiesimiehenä, työryhmän-, tiimin- tai projektin vetäjänä tai olet juuri siirtymässä näihin tehtäviin. Tutkinto sopii kaikilla toimialoilla työskenteleville.

Haku koulutukseen
15.4.2021 - 8.9.2021

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Omnian kouluttaja haastattelee kaikki hakijat ja varmistaa, että tutkinto on hakijalle sopiva.
Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla. Sinun kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä.

29.9.2021 - 31.10.2022
Kielitaidon arviointi

Opetuskieli on suomi. Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1) Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opintoina.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Tutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa määritelty osaaminen omissa työtehtävissä, omalla työpaikalla. Lue lisää Lähiesimiestyön ammattitutkinnon toteutussuunnitelmasta.

Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuksella. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Lähiesimiehenä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat (joista valitaan kaksi):

 • Asiakassuhteiden hoito
 • Toiminnan kannattavuus
 • Henkilöstötyö
 • Kehittämissuunnitelma
 • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Tutkintokoulutus on käytännönläheistä ja vuorovaikutteista. Oppimisen tukena on verkko-oppimisympäristö. Tutkintokoulutukseen osallistut kehittymistarpeidesi mukaisesti, enintään 9 päivää.

Koulutuspäivien teemoja ovat:

 • Oman esimiesroolin vahvistaminen
 • Erilaisten ihmisten johtaminen ja erilaisuus DiSC-tyylien valossa
 • Tavoitteellinen johtaminen omalla vastuualueella
 • Valmentava johtaminen ja palautetaidot
 • Esimiehen haastavat keskustelut
 • Perehdytys ja osaamisen kehittäminen
 • Työlainsäädäntö
 • Toiminnan kannattavuus
 • Asiakaspalvelu ja asiakassuhteiden hoito
 • Henkilöstötyö
 • Kehittämisprojektin suunnittelu

Lue lisää tutkinnonperusteista

Hinta

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 450 €. Oppisopimuskoulutus on maksuton.

Lisätietoja antaa

Kouluttaja Pirkko Taipale p. 040 126 7664, pirkko.taipale@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Muutokset mahdollisia.