Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on yksilöllisesti räätälöity koulutus, jossa saat vuodeksi rinnallesi eri aloilla toimivien kokeneiden kollegoiden innostavan tiimin. Voit olla itse jo kokenut tiiminvetäjä tai vasta esimiestyötä aloitteleva. Omnian koulutuksessa painopiste on omien esimiestaitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien.

Vuoden mittainen koulutus koostuu oman työn kehittämisestä työpaikalla, innostavista valmennuspäivistä, ryhmätöistä sekä verkko-opinnoista. Opiskelun mittaan tutut toimintamallit saavat uutta syvyyttä, kun yhdessä pureudutaan työyhteisötaitoihin, asiakaspalvelun johtamiseen, oman esimiestyön kehittämiseen, työyhteisön haastaviin tilanteisiin sekä digitaalisuuden ja viestinnän merkitykseen.

“Suosittelen koulutusta kaikille, jotka haluavat ideoita, näkemystä ja käytännön työkaluja omaan esimiestyöhönsä. Koulutus on myös mainio tilaisuus verkostoitua. Ryhmässä on tilaa yhteisille pohdinnoille ja keskustelulle! – Tutkintovastaava Liisa Lahtinen, Omnia

Valmennusohjelma sopii erinomaisesti esimerkiksi tiiminvetäjälle, ryhmävastaavalle, palveluvastaavalle, osaston lähiesimiehelle, työryhmän vetäjälle ja esimiestyöhön hakeutuvalle.

Toimit sitten yksityisellä tai julkisella sektorilla, millä toimialalla tahansa: koulutus suunnitellaan yksilöllisesti jokaisen omia esimiestaitoja syventämään.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa työkaluja esimiestyöhön ja syventää työssä tarvittavaa ammattitaitoa ja osaamista. Tutkinto on myös tapa tunnustaa työssä jo hankittua osaamista. Monelle koulutus avaa uusia mahdollisuuksia ja työelämässä tärkeitä verkostoja.

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Päivittäisjohtamisen tehtävissä toimivat henkilöt. Sopii esim. tiiminvetäjälle, ryhmävastaavalle, palveluvastaavalle, osaston lähiesimiehelle tai työryhmän vetäjälle sekä esimiestyöhön hakeutuvalle.

Haku koulutukseen
7.11.2016 - 10.10.2017

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Pääsääntöisesti näyttötutkintoon valmistavaan koulutukseen hakeutuvan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei ole esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sellaista henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen.

Opiskelijavalinta

Muista täyttää hakulomakkeelle sähköpostiosoitteesi. Toimitamme opiskelijavalintaan koskevat ilmoitukset sähköpostilla. Lisätietoja: haku.aikuisopisto(at)omnia.fi.

Koulutusaika
14.11.2017 - 31.12.2018

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, jos sinulla on jo olemassa tutkinnossa vaadittava osaaminen. Ilman aikaisempaa osaamista koulutus kestää keskimäärin yhden vuoden. Osaaminen tunnistetaan henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Toimipiste

Omnia Koulutus, Kirkkokatu 16 A, Espoo

Toteutus

Valmennuskokonaisuus toteutetaan työelämälähtöisesti ja käytännönläheisesti. Valmennus muodostuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti lähiopetuksesta, tehtävistä, verkko-opinnoista, ryhmätöistä, itsenäisestä työskentelystä sekä työssä oppimisesta. Valmennuspäivät (max 8 kpl) valitaan yhdessä ryhmävastaavan kanssa henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita oman osaamisen analysointiin ja toiminnan kehittämiseen. Opiskelu suoritetaan työn ohessa.

Valmennuspäivien teemoja ovat mm.

• Suorituksen johtaminen vastuualueella, tiimissä tai työryhmässä
• Oman johtajuuden kehittäminen
• Osaamisen kehittäminen
• Työyhteisötaidot ja haastavat tilanteet
• Taloudellisuus ja tehokkuus
• Asiakaspalvelun johtaminen
• Projektijohtaminen

Opetuskieli on suomi.

Opiskelu on mahdollista toteuttaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kolmesta tutkinnon osasta. Tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen tutkinnon osan sekä kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista.

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Lähiesimiehenä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista tutkinnon suorittaja valitsee kaksi:

  • Asiakassuhteiden hoito
  • Toiminnan kannattavuus
  • Henkilöstötyö
  • Kehittämissuunnitelma

Kyseessä on näyttötutkinto, jossa osaaminen osoitetaan omassa käytännön työssä ja toiminnassa.

Tarpeen mukaan voi suorittaa myös tutkinnon osan tai osia.

Hinta

Opiskelijamaksu 450 euroa ja tutkintomaksu 58 euroa. Koulutus kuuluu ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Voit kysyä myös oppisopimusta alueesi oppisopimustoimistosta. Tällöin opiskelija maksaa vain Opetushallitukselle tilitettävän tutkintomaksun 58 euroa.

Lisätietoja antaa

Merja Leppänen, ryhmävastava puh. 043 824 4534 merja.leppanen (at) omnia.fi

 

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

 

Muutokset mahdollisia.