Kondiittorin ammattitutkinto

Kondiittori luo käsillään kaunista ja maistuvaa. Idearikkaus, sorminäppäryys ja muotoilu- sekä väritaju yhdistyvät tarkkaan ja huolelliseen työotteeseen.

Onko tavoitteenasi vaativammat työtehtävät ja mahdollisesti kondiittorimestarin erikoisammattitutkinto? Kondiittorin ammattitutkinto on tarkoitettu ammattilaisille, jotka valmistavat konditoriatuotteita työssään ja haluavat kehittää omaa ammattitaitoaan.

Koulutuksessa pääpaino on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa, lähiopetus ja verkko-opetus tuovat lisämakua opintoihin. Vuoden mittaisessa koulutuksessa hiotaan kuorrutus-, koristelu- ja viimeistelytaitoja. Tutuksi tulevat erilaiset täytemassat, kuorrutteet ja herkulliset pohjat sekä taikina. Oman osaamisen kehittymisen voi sekä nähdä että maistaa!

Kondiittori on kädentaitajan ammatti, jossa yhdistyvät tarkkuus ja luovuus. Toisto tekee mestarin, ja sommittelu- ja koristelutaidot kehittyvät huippuunsa rohkeasti kokeilemalla ja tekemällä.

Työssä tarvitaan visuaalisen silmän lisäksi organisointikykyä ja yhteistyötaitoja: työ on usein aikataulutettua tiimityötä. Kun maku- ja hajuaistisi ovat mallillaan ja hallitset herkkujen ja leivonnaisten lisäksi elintarviketuotannon perusasiat, olet kondiittori, jonka työn jäljestä nautitaan!

Koulutus on tie vaativampiin työtehtäviin. Koulutus antaa monipuoliset taidot perinteisistä kivijalkaliikkeistä suuriin konditoriatuotteita valmistaviin yrityksiin. Tyypillisiä työpaikkoja ovat leipomot, kahvilat ja konditoriat sekä markettien jauholeipomot ja leipäosastot.

Moni pohtii myös oman yrityksen perustamista. Omnia on oiva ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista opintojen ohessa.

Kenelle?

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka ammatissaan valmistavat konditoriatuotteita ja haluavat omaa ammattitaitoaan kehittäen hakeutua vaativimpiin työtehtäviin ja alan ylempään erikoisammattitutkintoon.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Työssä oppiminen on mahdollista suorittaa omalla työpaikalla, mikäli yrityksen tuotanto mahdollistaa tutkinnonperusteiden mukaisen oppimisen. Mikäli tutkinnon suorittajalla ei ole sopivaa työpaikkaa, työssä oppiminen toteutuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti suunnitelluilla työssä oppimisjaksoilla tarkoitukseen sopivissa konditoria-alan yrityksissä.

Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi.

Koulutusaika

Opetusta on pääsääntöisesti iltaisin klo 16.15 – 21.00 lukujärjestyksen mukaan. Koulutuksessa tärkeässä roolissa on työssä oppiminen. Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toteutus

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona.

Valmistava koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena sekä työssä oppimisena.
 
Kontaktiopetusta järjestetään tutkinnon osien osaamisvaatimuksiin perustuen toteutettavilla, jaksottaisilla opintokokonaisuuksilla. Kontaktijaksot ovat itsenäisiä kokonaisuuksia ja tutkinnon suorittajalle valitaan sopivimmat toteutukset henkilökohtaistamissuunnitelmassa. Kahden viikon mittaisia kontaktijaksoja järjestetään joka toinen kuukausi, toteutuksiin kuuluu myös itsenäistä verkko-opiskelua.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta osasta.

Tutkinnon pakolliset osat:

  • Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen
  • Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen

Valinnaiset osat (valitaan kaksi)

  • Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen
  • Voileipäkakkujen ja cocktailpalojen valmistaminen 
  • Konditoria-alan kansallinen kilpailutoiminta
  • Kondiittorikisällin taitotyö 
  • Työpaikkaohjaajana toimiminen
Hinta

Valmistava koulutus maksaa 400 euroa.

Oppisopimusopiskelijalta peritään ainoastaan tutkintomaksu, valmistavan koulutuksen kustannus on oppisopimustoimistokohtainen.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Samu Koskimies
puhelin 040 126 4891, samu.koskimies(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Satu Mähönen
puhelin 040 126 74 46, satu.mahonen(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Muutokset mahdollisia.