Kondiittorin ammattitutkinto

Kondiittori luo käsillään kaunista ja maistuvaa. Idearikkaus, sorminäppäryys ja muotoilu- sekä väritaju yhdistyvät tarkkaan ja huolelliseen työotteeseen.

Onko tavoitteenasi vaativammat työtehtävät ja mahdollisesti kondiittorimestarin erikoisammattitutkinto? Kondiittorin ammattitutkinto on tarkoitettu ammattilaisille, jotka valmistavat konditoriatuotteita työssään ja haluavat kehittää omaa ammattitaitoaan.

Koulutuksessa pääpaino on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa, lähiopetus ja verkko-opetus tuovat lisämakua opintoihin. Vuoden mittaisessa koulutuksessa hiotaan kuorrutus-, koristelu- ja viimeistelytaitoja. Tutuksi tulevat erilaiset täytemassat, kuorrutteet ja herkulliset pohjat sekä taikina. Oman osaamisen kehittymisen voi sekä nähdä että maistaa!

Kondiittori on kädentaitajan ammatti, jossa yhdistyvät tarkkuus ja luovuus. Toisto tekee mestarin, ja sommittelu- ja koristelutaidot kehittyvät huippuunsa rohkeasti kokeilemalla ja tekemällä.

Työssä tarvitaan visuaalisen silmän lisäksi organisointikykyä ja yhteistyötaitoja: työ on usein aikataulutettua tiimityötä. Kun maku- ja hajuaistisi ovat mallillaan ja hallitset herkkujen ja leivonnaisten lisäksi elintarviketuotannon perusasiat, olet kondiittori, jonka työn jäljestä nautitaan!

Koulutus on tie vaativampiin työtehtäviin. Koulutus antaa monipuoliset taidot perinteisistä kivijalkaliikkeistä suuriin konditoriatuotteita valmistaviin yrityksiin. Tyypillisiä työpaikkoja ovat leipomot, kahvilat ja konditoriat sekä markettien jauholeipomot ja leipäosastot.

Moni pohtii myös oman yrityksen perustamista. Omnia on oiva ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista opintojen ohessa.

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka ammatissaan valmistavat konditoriatuotteita ja haluavat omaa ammattitaitoaan kehittäen hakeutua vaativimpiin työtehtäviin ja alan ylempään erikoisammattitutkintoon.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Työssä oppiminen on mahdollista suorittaa omalla työpaikalla, mikäli yrityksen tuotanto mahdollistaa tutkinnonperusteiden mukaisen oppimisen. Mikäli tutkinnon suorittajalla ei ole sopivaa työpaikkaa, työssä oppiminen toteutuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti suunnitelluilla työssä oppimisjaksoilla tarkoitukseen sopivissa konditoria-alan yrityksissä.

Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi.

Koulutusaika

Opetusta on pääsääntöisesti iltaisin klo 16.15 – 21.00 lukujärjestyksen mukaan. Koulutuksessa tärkeässä roolissa on työssä oppiminen. Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toimipiste

Omnia Koulutus, Espoon keskus, Lakelankatu 1

Toteutus

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona.

Valmistava koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena sekä työssä oppimisena..
 
Kontaktiopetusta järjestetään tutkinnon osien osaamisvaatimuksiin perustuen toteutettavilla, jaksottaisilla opintokokonaisuuksilla. Kontaktijaksot ovat itsenäisiä kokonaisuuksia ja tutkinnon suorittajalle valitaan sopivimmat toteutukset henkilökohtaistamissuunnitelmassa. Kahden viikon mittaisia kontaktijaksoja järjestetään joka toinen kuukausi, toteutuksiin kuuluu myös itsenäistä verkko-opiskelua.

Hinta

Valmistava koulutus maksaa 350,00 euroa.

OPH:lle tilitettävä tutkintomaksu 58,00 euroa.

Oppisopimusopiskelijalta peritään ainoastaan tutkintomaksu, valmistavan koulutuksen kustannus on oppisopimustoimistokohtainen.

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Samu Koskimies
puhelin 040 126 4891, samu.koskimies(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Satu Mähönen
puhelin 040 126 74 46, satu.mahonen(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50% opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

 

Muutokset mahdollisia.

 

Kenelle?

Tutkinto on suunnattu henkilöille, jotka ammatissaan valmistavat konditoriatuotteita ja haluavat kehittää ja syventää osaamistaan.

Tutkinto soveltuu parhaiten hakijalle, jolla on jo olemassa konditoria-alan perusosaaminen

Haku koulutukseen
Opiskelijavalinta

Työssäoppiminen on mahdollistaa suorittaa tutkinnon suorittajan omalla työpaikalla, mikäli yrityksen toiminta ja tuotevalikoima mahdollistaa tutkinnon perusteiden mukaisten tutkintosuoritusten järjestämisen.

Jos tutkinnonsuorittajalla ei ole työpaikkaa alan yrityksessä, järjestetään työssäoppiminen tarkoitukseen soveltuvassa konditoria-alan yrityksessä.

Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle oma sähköpostiosoitteesi.

Hakijalle lähetään sähköinen infomateriaali hakuajan päätyttyä. Materiaalin mukana hakija saa linkin ajanvaraukseen alkutapaamista varten sekä tarkemmat tiedot hakeutumisen etenemisestä.

Koulutusaika

Koulutusaika 28.8.2017 - 31.5.2017

Opetus järjestään ma - to iltaisin klo 16.15 - 21.00. Ammattitutkinnossa 2 -3 iltaa viikossa.

Toimipiste

Omnia Koulutus, Espoon keskus, Lakelankatu 1

Toteutus

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona

Valmistava koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena sekä laajana työssäoppimisena.

Lähiopetusta järjestetään tutkinnon osien mukaisilla lähijaksoilla. Koulutuspäivien lukumäärä vaihtelee tutkinnon osien laajuuden mukaan. Laajimmillaan opiskelija osallistuu n. 30:lle lähipäivälle.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat

Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen

Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi)

Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen

Voileipäkakkujen ja cocktailpalojen valmistaminen

Konditoria-alan kansallinen kilpailutoiminta

Kondiittorikisällin taitotyö

Työpaikkaohjaajana toimiminen

Tutkinnon osa leipurin ammattitutkinnosta

Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta

Hinta

Koulutusmaksu 300 €

Tutkintomaksu 58 €

Lisätietoja antaa

Tutkintovastaava Samu Koskimies 040 126 48 91, samu.koskimies(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Satu Mähönen 040 126 74 46, satu.mahonen(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on vastaanottanut opiskelupaikan ja eroaa opinnoista kuukauden kuluessa opintojen alkamisesta, laskutetaan opiskelijalta 50 % koulutusmaksusta. Tämän jälkeen tehdystä erosta huolimatta laskutetaan koulutusmaksu kokonaisuudessa.