Hotellivirkailijan ammattitutkinto

Kielitaitoinen asiakaspalvelun monitaituri viihtyy kiireisessä ja kansainvälisessä työympäristössä. Hotellivirkailijan ammattitutkinto syventää alan ammattilaisen osaamista.

Vuosittain hotellivirkailijan ammattitutkintoa suorittavien ryhmästä muodostuu tiivis verkosto, joka jää elämään myös koulutuksen jälkeen. Oppimisen ilo imaisee koko ryhmän mukaansa! Koulutuksen kruunaa opintomatka Nizzaan.

”Työhön tarvitaan palveluasenne, joka lähtee sydämestä. Silloin olemme aidosti kiinnostuneita asiakkaista ja heidän tarpeistaan. Yksikään päivä ei ole samanlainen.”
– Kouluttaja Minna Naukler, Omnia

Palveluasenteen lisäksi hotellivirkailijan osaamisen ytimeen kuuluvat huolellisuus, kyky hallita useita tehtäviä samaan aikaan ja monipuolinen kielitaito. Osaat luoda ilmapiirin, jossa kiireinen liikematkustaja tai elämänsä lomamatkaa nauttiva luottaa rautaiseen ammattitaitoosi sataprosenttisesti.

Hotellivirkailijat työskentelevät hotellien vastaanotoissa ja myyntipalveluissa, matkailu-, kokous- ja kongressipalveluissa, kylpylöissä, terveys- ja hyvinvointipalveluja tarjoavissa yrityksissä sekä yritysten aula- ja kokouspalveluissa. Työpäivät ovat vaihtelevia, ja niihin tuovat usein väriä kansainvälinen ja monikulttuurinen ympäristö.

Kenelle?

Koulutus soveltuu alan opintoja suorittaneille tai/ja alalla työskenteleville jotka haluavat pätevöityä suorittamalla hotellivirkailijan ammattitutkinnon.

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Haastattelut alkavat viikoilla vko 21-22, mutta jatkuvat viikolle 31/2018.

Valinnoista ilmoitetaan viikolla 24-31/2018.

Muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi.

Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Koulutusaika

Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 6-10 pv/kk (syys- joulukuun aikana), pääosin klo 16.00 - 20.15 välisenä aikana.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tutkinnon voi myös suorittaa ilman valmistavaa koulutusta, jos sinulla on jo olemassa tutkinnossa vaadittava osaaminen.

Ilman aikaisempaa osaamista koulutus kestää keskimäärin yhden vuoden. Osaaminen tunnistetaan henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kutsutaan sähköpostilla suomen kielen kokeeseen tarvittaessa (taso B1.1.).

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta ja verkko-opinnoista sekä työssä oppimisesta. Työssä oppimassa ollaan työpaikan normaalina työaikana.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtaistamista koskeva asiakirja. Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko. Opetuskieli on suomi.

Muutokset mahdollisia esim. jos ryhmäkoko ei täyty.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta osasta. Voit myös suorittaa tutkinnon osan tai osia tarpeesi mukaan.

  • Pakollinen osa
  • Hotellin vastaanoton työtehtävissä toiminen 
  • Valinnaiset osat (valitaan kaksi)
  • Kokouspalveluissa toimiminen
  • Hotellin myyntipalvelutehtävissä toimiminen
  • Hotellin palvelu- ja myyntipisteessä toimiminen
  • Muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon osa
Hinta

Tutkinnon hinta on 350 euroa. Opintomatka, huhtikuu/toukokuu 2019, omakustannus 250 €

Koulutus kuuluu ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Opiskelijamaksu ja mahdolliset muut kustannukset esim. materiaalikustannukset.

Koulutus kuuluu ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Lisätietoja antaa

Minna Naukler, p. 046 851 5087, minna.naukler@omnia.fi

Satu Mähönen, p. 040 126 7446, satu.mahonen@omnia.fi

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu.

Opiskelumaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja peruuttaa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Muuta tietoa

Pääsääntöisesti koulutukseen hakeutuvan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei ole esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sellaista henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen.