Puskurin naarmut ja vääntymät kätevästi huoltoon autokorinkorjaajalle.

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Autojen jatkuva nopea tekninen kehitys merkitsee sitä, että autoalan ammattilaisen tulee kouluttautua lisää. Ajoneuvoalan ammattitutkinto antaa sinulle pätevyyden toimia alan vaativimmissa tehtävissä. Tutkinnon suoritettuasi osaat ottaa työssäsi huomioon ajoneuvoalaa säätelevät asetukset, lait ja määräykset. Omnian koulutuksessa voit painottaa opintosi oman kiinnostuksesi mukaan ja valita joko myynnin ja asiakaspalvelun, korjaamopalvelun tai työnjohdon osaamisalan.

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon suoritettuasi ja muutaman vuoden käytännön työkokemuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi autoalan pätevöitymisohjelma sekä alan erikoisammattitutkinto. Sinulla on mahdollisuus monipuoliseen urakehitykseen omien tavoitteidesi mukaisesti yhteistyössä työnantajasi ja koulutusten järjestäjien kanssa!

Ajoneuvoalan tutkinnon suoritettuasi sinulla on pätevyydet myös tulitöiden tekemiseen, ensiavun antamiseen, ajoneuvojen ilmastointilaitteiden huoltoon ja sähköturvallisuuteen liittyviin tehtäviin (SFS6002-koulutus).

Tutkinnon suorittamiseen vaaditaan joko autoalan perustutkinto tai vähintään 3 vuotta autoalan työkokemusta. Ajoneuvoalalla toimit päivittäin asiakaspalvelutyössä, joten alalla tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja sekä omatoimisuutta. Työn jatkuvasti kehittyessä tarvitset myös kykyä itsenäiseen opiskeluun, sillä ajoneuvoalan ammattilaiselta odotetaan valmiuksia seurata aktiivisesti alan kehitystä ja tapahtumia. 

Myynnin ja asiakaspalvelun osaamisalan suoritettuasi voit työllistyä autojen myyntiin tai jälkimarkkinointiin. Korjaamopalvelun osaamisalan suoritettuasi voit toimia henkilöautomekaanikkona ajoneuvoalan korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä. Työnjohdon osaamisalalta voit työllistyä työnjohtajanaksi, hallityönjohtajanaksi, myynnin tai varaosamyynnin työnjohtajanaksi, tiiminvetäjäksi tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtäviin.

Kenelle?

Autoalan perustutkinnon suorittaneelle tai vastaavien osaamisen omaavalle henkilölle

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Täytä hakemuksesi huolellisesti, toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Koulutusaika

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielitaidon arviointi

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1). Lue tarkemmin kielitaidon arvioinnista

Toteutus

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aikaisempi osaaminen.
Opiskelijalla on oltava autoalan työpaikka kun opinnot alkaa.

Lähiopetus joka toinen kuukausi ma -to 9-16 ja pe 9-14. Käytännön harjoittelu työpaikalla opettajan ohjauksessa.

Koulutuksen sisältö

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

  • Myynnin ja asiakaspalvelun osaamisala, 150 osp
  • Korjaamopalvelun osaamisala, 150 osp
  • Työnjohdon osaamisala, 150 osp

Tutkinnon osiin kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja. Pakollisia sekä valinnaisia tutkinnon osia voit tarkastella ePerusteista.

Hinta

Koulutuksen hinta on 400€.

Lisätietoja antaa

Matti Rämö, tutkintovastaava
p. 0503894108, matti.ramo@omnia.fi